Thursday, July 18, 2024
spot_img

Utvalt:

Claes Mårtén satsar stort på sin app Hummy

Claes Mårtén är entreprenören som satsar stort på sin...

Nyckeln till ett lyckat generationsskifte 

I samarbete med verksamt.se År 2010 står familjeföretaget Kvistberga inför...

Carolina Lahbo – grundaren av Women in Business

Carolina Lahbo, grundaren av WiB, Women in Business berättar...
HemFörsäljningE-handelIntervju med Paul Linderoth,...

Intervju med Paul Linderoth, Amazonexpert och grundare av Amazonbyrån Byllagency

Allt började med att vi lanserade vårt egna Private Label brand på Amazon 2019 och insåg vilka fantastiska möjligheter som fanns på Amazons marknadsplatser. Under tiden som gått har vårt intresse för Amazon och önskan att få hjälpa nordiska bolag ut på Amazons marknadsplatser vuxit. I början på 2021 lanserade Paul Linderoth Amazonbyrån, Byllagency.

Vad ska du tänka på inför en lansering på Amazon marknadsplatser? 

En av de vanligaste misstagen företag gör när de beslutar om att lansera på Amazons marknadsplatser är att inte genomfört en ordentlig marknadsanalys baserad på data från Amazon. I och med en lansering eller vidareutveckling på Amazon är det viktigt att säkerställa, utifrån tillgänglig data, hur pass stor chans det är för att lyckas. 

Viktiga aspekter att undersöka närmare är bland annat, sök- och försäljningsvolymer (efterfrågan), antal konkurrerande produkter (utbud), prissättning och kostnader, hur pass etablerade är konkurrerande produkter, har den tilltänkta produkten någon differensiering som gör att den sticker ut i mängden. Detta är några aspekter som är viktiga att ta in i beslutsunderlaget innan beslut av produkt och marknadsplats görs. 

Varför ska företag lansera på Amazons marknadsplatser?

Det finns en hel del anledningar till att lansera på Amazon, den mest självklara anledningen skulle vara mängden kunder och trafik som Amazons olika marknadsplatser har. Tittar vi på Amazon US har de ca 2.5 miljarder besökare/månaden (snitt mellan maj 2021 – okt 2021, källa: Similarwebs) och detta är innan julhandeln i Q4 börjar, vilket drastiskt ökar trafik och antal kunder. Tittar vi på Amazon Tyskland ser vi att för samma period har de ca 500 miljoner besökare/månaden och detta utgör bara ett europeiskt land av många som Amazon är aktiva inom. 

Kombinerar vi ovan med att Amazon har en stor och trogen kundbas som väljer att köpa på deras plattform, med över 200 miljoner prime-medemmar (2021), så är det svårt att tacka nej till att utvärdera denna möjlighet.

Med ovan sagt är det viktigt att först genomföra en gedingen markandsanalys för att utröna vilka möjligheter och hinder en specefik produkt innan beslut om att sälja på Amazon görs.

Nackkdelar med att sälja på Amazon?

Det finns givetvis nackdelar med Amazon en av dessa är att Amazon äger kundrelationen. De håller hårt på kunden, det finns dock sätt att ta kontakt med kunden som är tillåtet inom Amazons regelverk.

Det kan vara hög konkurrens inom vissa produktkategorier, det är därför viktigt att göra en ordentlig marknadsanalys för att utvärdera förutsättningarna för att lyckas på Amazon. 

Amazon är en stor organisation och har tydliga regelverk och riktlinjer som behöver efterföljas, det kan var en nackdel såväl som en fördel i vissa fall, det viktiga är att företag efterföljer deras riktlinjer.

Fördelar med att sälja på Amazon?

Det är enkelt och smidigt sätt att öka din försäljning. Amazon har en av världens största marknadsplatser fördelat i flertal länder världen över.

Det ökar dina produkters synlighet och varumärkeskännedom. Amazon är en av de mest besökta marknadsplatserna i hela världen med miljontals sökningar dagligen.

Räckvidd över hela världen. Eftersom Amazons marknadsplatser används över hela världen ger det ditt företag chansen att expandera och sälja varor på olika marknader. Ditt företag kan sträcka sig förbi de lokala begränsningarna och nå ut till andra delar av världen, där det finns miljontals kunder redo att köpa.

Ta del av Fulfillment by Amazon (FBA) och få alla fördelar med Amazons överlägsna logistiksystem.

Skapar förtroende. Även om köp på internet har blivit en normal företeelse, kommer dina kunder att känna sig säkrare när de köper på Amazon eftersom det är ett stort företag som kunderna har förtroende för.

Intresserad av att vet mer om Amazon?

Välkommen att kontakt oss på www.byllagency.se eller mail oss på info@byllagency.se

Den 23 november 2021 kommer även ett unikt tillfälle att delta på ett kostnadsfritt Meetup webbinar för er som är intresserad av att veta mer om försäljning på Amazon, webinar genomföra tillsammans med: 

  • Peter Luxenburg, Amazonexpert och grundare av Frost
  • Andreas Baller, Marknadsplatschef för Amazon Sverige
  • Robert Mellergårdh, Procotsmart
  • Paul Linderoth, Amazonexpert och grundare av Byllagency

Anmäl görs på Meetup: Amazon Seller Meetup 

Om BYLLAGENCY

Byllagency har mångårig erfarenhet av att lansera och vidareutveckla produkter och butiker på Amazons olika marknadsplatser. Med beprövade metoder och strategier ser vi till att produkter får en framgångsrik lansering och vidareutveckling.

 

- A word from our sponsors -

Most Popular

More from Author

Claes Mårtén satsar stort på sin app Hummy

Claes Mårtén är entreprenören som satsar stort på sin app Hummy,...

Nyckeln till ett lyckat generationsskifte 

I samarbete med verksamt.se År 2010 står familjeföretaget Kvistberga inför ett vägskäl....

Carolina Lahbo – grundaren av Women in Business

Carolina Lahbo, grundaren av WiB, Women in Business berättar om varför...

Britt-Inger Jonsson driver BitWeb24

Britt-Inger Jonsson som driver BitWeb24 bygger hemsidor. Här berättar hon om...
X
X