Thursday, November 30, 2023
spot_img

Utvalt:

Therese Olsson VD för Venture Cup Sverige.

Therese Olsson, är VD för Venture Cup Sverige. Det...

Linn Mayer grundare av Klinikum

Linn Mayer driver ett företag inom sjukvård och hälsa...

Gokind grundare Gustaf Anselmsson

Gokind grundades av två kognitionsvetare från Linköpings Universitet, Hjalmar...
HemEkonomiFinansieringAlla vinner med företagskort 

Alla vinner med företagskort 

Slipp medarbetare som behöver göra utlägg med sina egna pengar, kvitton som sparas på hög och bokföring som ska registreras manuellt. Företagskort är lösningen för verksamheter som är intresserade av att effektivisera sina processer. Med företagskort kan du skrota utläggshantering och extra pappersarbete för dig och dina medarbetare en gång för alla. 

Med många medarbetare som genomför utlägg kan högen av kvitton som skall bokföras bli enorm. Att manuellt gå igenom samtliga underlag för utlägg och registrera dessa i olika system kan bli oerhört tidskrävande vilket innebär att det blir kostsamt för företaget. 

Gör det enklare för hela verksamheten och skaffa företagskort. Företagskort kan användas för engångskostnader såsom vid tjänsteresor och event samt vid för dagliga utgifter som exempelvis abonnemangstjänster. 

Öka lönsamheten 

En av de främsta anledningarna till att många företag väljer att skaffa företagskort är för att effektivisera arbetet och därmed kunna arbeta mer produktivt. Företagskort förenklar flera processer vid utläggshantering vilket sparar tid för både den anställda och för bokföringsansvarig. Att optimera arbetssätt som tillåter medarbetare att arbeta mer effektivt är ett bra sätt att öka ett företags lönsamhet. 

Medarbetare behöver inte lägga ut sina egna pengar samt spara samtliga kvitton för att redovisa dessa efter exempelvis en tjänsteresa. Företagskort erbjuder vanligtvis digitala tjänster vilket tillåter automatisk registrering av utgifter. I många fall kan även bokföringssystem integreras med företagskortets digitala system vilket minskar manuellt arbete. 

Kontroll över utgifter 

Medarbetare med egna företagskort kan känna mer frihet när det kommer till att betala tjänsteresor, fredagsfika eller andra arbetsrelaterade kostnader. Dessutom kan en medarbetare med ett företagskort genomföra diverse köp för verksamheten utan att det påverkar deras privata ekonomi. För många kan detta underlätta och bidra till en ökad känsla av ekonomisk trygghet. 

Samtidigt kan ansvariga på företag kontrollera utgifter som genomförs med korten i realtid. Därmed missas inga köp, utan allt registreras. Vissa företagskort erbjuder även möjlighet att ställa in en maxgräns för hur mycket varje enskild medarbetare kan spendera med sitt företagskort. På så vis ges mer kontroll till företaget samt tydligare översikt över medarbetarnas arbetsrelaterade utgifter. 

Företag kan välja att förse samtliga medarbetare med företagskort eller endast ett urval av medarbetare. Företagskort i form av kreditkort samlar månadens samtliga transaktioner på en gemensam faktura. Detta ger ytterligare möjlighet att kontrollera företagets utgifter. 

Bonus, cashback och försäkringar

Beroende på vilket företagskort du väljer till din verksamhet och dina medarbetare finns det många förmåner att nyttja, särskilt om du väljer ett företagskort i form av ett kreditkort. Flera företagskreditkort har nämligen lojalitetsprogram vilket innebär att bonuspoäng samlas in för köp som genomförs med kortet. Det finns även företagskort som har rabatter och/eller erbjuder cashback. 

Ytterligare fördel är de försäkringar som tillkommer med företagskort, exempelvis tjänstereseförsäkring. Då reseförsäkring vanligtvis inte täcker vid tjänsteresor kan det vara fördelaktigt att välja ett företagskort som i sin tur erbjuder reseförsäkring för affärsresor. En extra trygghet för alla medarbetare. 

Anpassat efter ditt företag 

Företagskort kan anpassas efter ditt företags behov och önskemål. Det finns ett stort utbud av företagskort med olika förmåner, villkor och digitala möjligheter. Beroende på vilka tjänster och processer du vill integrera, digitalisera och automatisera, finns det företagskort som är bättre lämpade för ditt bolag. 

Det finns även företagskort som passar bättre för mindre företag samt företagskort som lämpar sig för stora bolag där samtliga medarbetare kan få egna kort. Jämför olika företagskort mot varandra för att hitta det som passar dig, dina medarbetare och ditt företag bäst.

- A word from our sponsors -

Most Popular

More from Author

Therese Olsson VD för Venture Cup Sverige.

Therese Olsson, är VD för Venture Cup Sverige. Det är en ideell...

Linn Mayer grundare av Klinikum

Linn Mayer driver ett företag inom sjukvård och hälsa som heter...

Gokind grundare Gustaf Anselmsson

Gokind grundades av två kognitionsvetare från Linköpings Universitet, Hjalmar Norell och...

Att lyckas med ett företag idag är verkligen ingen enmansgrej.

Sponsrat inlägg i samarbete med verksamt.se Att våga be om hjälp kan...
X
X