Wednesday, December 6, 2023
spot_img

Utvalt:

Therese Olsson VD för Venture Cup Sverige.

Therese Olsson, är VD för Venture Cup Sverige. Det...

Linn Mayer grundare av Klinikum

Linn Mayer driver ett företag inom sjukvård och hälsa...

Gokind grundare Gustaf Anselmsson

Gokind grundades av två kognitionsvetare från Linköpings Universitet, Hjalmar...
HemEntreprenörskapKontorets betydelse ut efter...

Kontorets betydelse ut efter Coronapandemin

Många funderar på hur kontorssituationen kommer att se ut efter att pandemin är över. Ett alternativ som har blivit allt hetare det senaste året är Coworking spaces och hybridkontor med fokus på flexibilitet tillsammans med en blandning av arbete på kontoret och från hemmet.

Att arbeta hemifrån har för många blivit en normalitet och för många kan det även förenkla vardagen. Därav kan omställningen att gå tillbaka till kontoret vara ett större steg för vissa än andra. Möjligheten att bestämma mer över sin arbetstid och minimera restid frigör fritid att spendera på familj och intressen.

Många kommer med stor sannolikhet vilja ha möjligheten att enbart vara inne på kontoret ett par dagar i veckan för att exempelvis ta möten, få ett annat socialt sammanhang som är svårt genom en datorskärm. Ett Coworking space har även fördelen att det finns en stor mängd andra bolag som det går att nätverka med, möjligheten att boka mötesrum samt att vissa Coworkingaktörer ger tillgång till flera kontor i Stockholm och Sverige – Oscar Limbäck, COO på CONVENDUM.

Redan innan pandemin arbetade många från Sverige hemifrån. Med ökat arbete hemifrån finns inte enbart de aspekter som frigör fritid på en individnivå utan även en kostnadsreducering i form av minskade lokalkostnader för bolag. I ett scenario där pandemin följer med i en tid framöver finns risken att många bolag behöver göra om sina lokaler för att frigöra med öppen yta och större mötesrum för att minska en smittspridning

I och med en hög osäkerhet i hur framtiden kommer att se ut efter pandemin, kommer det påverka våra liv och arbetsmiljöer eller kommer vi kunna återgå till det normala, kan det bli kostsamt för många bolag att göra om sina lokaler eller utöka sin yta för att frigöra kvadratmeter per anställd. Fördelen med Coworking och hybridkontor är att den öppna ytan ofta är väldigt stor där du kan sitta något avskilt samt att det ofta går att boka mötesrum i varierande storlekar – Oscar Limbäck, COO på CONVENDUM.

En aspekt som många tar hänsyn till vid val av kontorslokaler är det geografiska läget. Att ha nära till kontoret är något som är högt prioriterat tillsammans med att ha det i ett centralt läge för att snabbt och smidigt kunna röra sig mellan kunder och möten, något som inte har varit aktuellt under det senaste året.

Eftersom fysiska kundmöten minskat har behovet att enkelt kunna röra sig mellan kunder försvunnit men är något som många ändå har valt att ta hänsyn till för framtiden. Att ha ett stort antal hybridkontor utspritt runtom i olika stadsdelar möjliggörs att ha ett centralt beläget kontor men även att ha ett kontor nära hem – Oscar Limbäck, COO på CONVENDUM.

OM CONVENDUM

CONVENDUM etablerar moderna och efterfrågade Coworking spaces och Living i centrala affärsdistrikt. CONVENDUM erbjuder premiumkontor i kombination med aktivitetsbaserade öppna coworkingytor, lounge, konferenscenter, restaurang, café, gym, musikstudios och showrooms. Därtill erbjuds också boende i form av företagslägenheter.

 

- A word from our sponsors -

Most Popular

More from Author

Therese Olsson VD för Venture Cup Sverige.

Therese Olsson, är VD för Venture Cup Sverige. Det är en ideell...

Linn Mayer grundare av Klinikum

Linn Mayer driver ett företag inom sjukvård och hälsa som heter...

Gokind grundare Gustaf Anselmsson

Gokind grundades av två kognitionsvetare från Linköpings Universitet, Hjalmar Norell och...

Att lyckas med ett företag idag är verkligen ingen enmansgrej.

Sponsrat inlägg i samarbete med verksamt.se Att våga be om hjälp kan...
X
X