Thursday, November 30, 2023
spot_img

Utvalt:

Therese Olsson VD för Venture Cup Sverige.

Therese Olsson, är VD för Venture Cup Sverige. Det...

Linn Mayer grundare av Klinikum

Linn Mayer driver ett företag inom sjukvård och hälsa...

Gokind grundare Gustaf Anselmsson

Gokind grundades av två kognitionsvetare från Linköpings Universitet, Hjalmar...
HemEkonomiFinansieringFöretagsakuten fortsatt aktuell!

Företagsakuten fortsatt aktuell!

Garantilånen, den så kallade “Företagsakuten” tillkom på uppdrag av regering och riksdag och kommer nu att förlängas för att vara aktiv även under våren och fram till den 30 juni 2021. Åtgärden hjälper framförallt små till medelstora företag att ta sig igenom de ekonomiska konsekvenser som coronaviruset medfört. Av stödet har endast 2,6 av de 100 miljarder kronor som regeringen erbjudit kommit till användning. Creddo har i skrivande stund hjälpt förmedla ungefär 7% av det totala stödet för företagare och hoppas att kunna bidra ytterligare under våren

Använd Creddos jämförelsetjänst för en enkel process

Ansökan om Företagsakutens garantilån görs hos de banker och långivare som har ett avtal med Riksgäldskontoret. Men då många av dessa långivare även är anslutna till Creddos jämförelsetjänst kan du istället använda dig av denna och få ett flertal låneerbjudanden. Dessa kan du sedan enkelt jämföra för att se vilken som passar just ditt företag bäst. Ytterligare en fördel är att det enbart kommer tas en kreditupplysning istället för flera som det gör i de fall du själv väljer att göra en jämförelse av företagslån.

Vilka företag kan söka om Företagsakutens garantilån?

För att kunna söka om Företagsakutens lån ställs det vissa krav på företaget i fråga. Först och främst ska företaget ha drabbats av situationen som Coronapandemin har fört med sig, dessutom måste det ha varit en lönsam verksamhet innan pandemin. Annat som gäller är följande:

  • Lånet avser att stödja ett rörligt kapital såsom löneutbetalningar.
  • Inga amorteringskrav annat än att lånet måste vara inlöst i sin helhet på den överenskomna förfallodagen.
  • Övriga statliga stöd får ej kombineras med lån från Företagsakuten.
  • Företaget i fråga får ej ha andra lån från samma långivare.
  • Under lånets löptid får enbart normala löneuttag betalas ut till de anställda, d.v.s. varken vinstuttag eller bonusar får betalas ut.
  • Lån via Företagsakuten har en maximal löptid på tre år.

Hur du ansöker om Företagsakutens lån

Du kan enkelt ta reda på om ditt företag kvalificerar sig genom att använda Creddos digitala jämförelsetjänst. Ansökan sker med hjälp av ditt BankID, därefter sker en kreditupplysning som går vidare till alla de långivare som är anslutna till Creddo. Inom kort kommer låneerbjudanden skickas ut till dig. Hur snabbt lånet kommer vara tillgängligt beror sedan på vilken långivare du väljer samt vilken bank du använder dig av.

Mer om företagslån hos Creddo

- A word from our sponsors -

Most Popular

More from Author

Therese Olsson VD för Venture Cup Sverige.

Therese Olsson, är VD för Venture Cup Sverige. Det är en ideell...

Linn Mayer grundare av Klinikum

Linn Mayer driver ett företag inom sjukvård och hälsa som heter...

Gokind grundare Gustaf Anselmsson

Gokind grundades av två kognitionsvetare från Linköpings Universitet, Hjalmar Norell och...

Att lyckas med ett företag idag är verkligen ingen enmansgrej.

Sponsrat inlägg i samarbete med verksamt.se Att våga be om hjälp kan...
X
X