Thursday, July 18, 2024
spot_img

Utvalt:

Claes Mårtén satsar stort på sin app Hummy

Claes Mårtén är entreprenören som satsar stort på sin...

Nyckeln till ett lyckat generationsskifte 

I samarbete med verksamt.se År 2010 står familjeföretaget Kvistberga inför...

Carolina Lahbo – grundaren av Women in Business

Carolina Lahbo, grundaren av WiB, Women in Business berättar...
HemEntreprenörskap6 tips på uthyrningsföretag...

6 tips på uthyrningsföretag som är enkla att starta upp

Hyresindustrin är en marknad som har ökat stadigt sedan lågkonjunkturen. Vad som särskiljer uthyrningsverksamhet är att det kan vara inom princip vilket område som helst. Antalet alternativ kan helt enkelt kännas överväldigande för någon som ska starta eget för första gången. Vi har därför sammanställt en kort lista på några lämpliga produktalternativ för ditt uthyrningsföretag.

Biluthyrning

När det kommer till bilar är anledningarna folk har för att hyra dem nästintill oändliga. Oavsett om det är någon som under en kort period vill hyra ut en dyr bil för att imponera på vännerna, eller om det helt enkelt är turister som behöver temporärt transportmedel, används biluthyrning av många.

Uthyrning av fiskeredskap

Fiske är en populär utomhusaktivitet som kräver att man äger en hel del redskap. Det är inte sällan man helt enkelt vill testa på fiske. Då föredrar man ju att inte behöva ge sig in med huvudet före genom att behöva lägga en massiv initial insats på utrustning man kanske inte kommer använda i framtiden. Om du är intresserad av fiske kan du hitta fiskeutrustning på fishline.

Cykeluthyrning

Cykeluthyrning riktar sig mot ungefär samma målgrupp som biluthyrning. Åtminstone om man bortser från den andel som hyr ut fordon för att imponera på sina vänner. Detta är inte så vanligt när det gäller cyklar. Uthyrning av cyklar är mer inriktat mot turister och människor som vill göra längre utflykter där cykeln utgör transportbasis.

Uthyrning av lagringsutrymme

Om man äger fastigheter som lämpar sig som lagringsutrymme kan detta vara en fördelaktig och enkel verksamhet att dra igång. Om man äger fastigheter som man inte använder och som ändå bara står och samlar damm, kan det vara värt att starta en liten uthyrningstjänst av lagringsutrymme. Detta är speciellt värdefullt om fastigheterna man äger ligger i en stad. Var dock säker på att fastigheten får användas som uthyrningslokal.

Uthyrning av sportutrustning

Vissa sporter kan vara väldigt dyra att påbörja. Detta kan lätt bli ett dilemma om man personen eller barnet helt enkelt vill testa på sporten utan att behöva lägga en stor summa pengar. Det är till exempel inte speciellt lätt att övertyga sig själv att lägga pengarna på fullständig hockeyutrustning bara för att testa på sporten. Den vanligaste sporten för uthyrning är antagligen golf, där nästan varje klubb erbjuder någon sorts uthyrningstjänst. Golfutrustning är bland den dyraste sportutrustningen som finns, och det kanske är bäst att överlåta detta till de gedigna klubbarna.

Lägenhetsuthyrning

Om man ska ut och resa eller helt enkelt inte befinna sig i lägenheten under en viss period kan det vara en bra idé att hyra ut den under tiden. Detta är ett perfekt sätt att få in den där extraslanten. Eftersom de allra flesta av oss inte äger mer än en lägenhet, kanske det inte är början på en affärsverksamhet, men med tjänster som AirBnB är det enklare för privatpersoner att hyra ut sina bostäder än någonsin.

 

- A word from our sponsors -

Most Popular

More from Author

Claes Mårtén satsar stort på sin app Hummy

Claes Mårtén är entreprenören som satsar stort på sin app Hummy,...

Nyckeln till ett lyckat generationsskifte 

I samarbete med verksamt.se År 2010 står familjeföretaget Kvistberga inför ett vägskäl....

Carolina Lahbo – grundaren av Women in Business

Carolina Lahbo, grundaren av WiB, Women in Business berättar om varför...

Britt-Inger Jonsson driver BitWeb24

Britt-Inger Jonsson som driver BitWeb24 bygger hemsidor. Här berättar hon om...
X
X