Saturday, February 24, 2024
spot_img

Utvalt:

Britt-Inger Jonsson driver BitWeb24

Britt-Inger Jonsson som driver BitWeb24 bygger hemsidor. Här berättar...

Matilda Lorén – en av grundarna bakom Equine Academy

Tjugosjuåriga Matilda Lorén är en av grundarna bakom Equine...

Therese Olsson VD för Venture Cup Sverige.

Therese Olsson, är VD för Venture Cup Sverige. Det...
HemEntreprenörskap3 tips för att...

3 tips för att skapa en bra stämning på jobbet 

För att skapa en så god sammanhållning och resultat som möjligt är det otroligt viktigt att alla medarbetare trivs på jobbet. Vi delar därför med oss av tre tips som går att tillämpa för att skapa en bra stämning på arbetsplatsen.

Därför är stämningen på arbetsplatsen viktig 

Det finns många anledningar till varför du hela tiden bör strävar efter att skapa en bra atmosfär på kontoret. Först och främst är det viktigt att skapa en bra gemenskap.

Det faktum att det finns bra gemenskap bland de anställda är i sin tur viktigt för att bygga ett framgångsrikt team. Men gemenskapen är inte bara viktigt för att höja prestation och produktiviteten. Gemenskapen är också mycket viktig för alla att trivas på sin arbetsplats.

Något som är extremt viktigt i dagens samhälle eftersom de flesta av oss tillbringar större delen av våra dagar på jobbet. Ökat välbefinnande ökar också chansen att dina anställda väljer att stanna och bidra till företagets tillväxt under en lång period.

En bra atmosfär och stark sammanhållning kan också vara avgörande för att attrahera rätt kompetens från början. Såväl dagens som framtida medarbetare värdesätter arbetsplatser med god atmosfär och stark gemenskap.

På lång sikt kan en god stämning och en stark sammanhållning också leda till bättre samarbete och kommunikation mellan anställda – de blir, som redan nämnts, ett framgångsrikt team. Detta resulterar i en hälsosammare arbetsbelastning och högre produktivitet bland anställda.

Så skapar du en bra stämning på jobbet 

Precis som att det finns många anledningar till att stämningen på jobbet är viktig så finns det många sätt att förbättra den på. Vi har samlat några av dem nedan:

  1. Gör saker tillsammans

Gemensamma aktiviteter är ett av de mest effektiva sätten att skapa en bra atmosfär på jobbet. Det hjälper dig och dina anställda att lära känna varandra på en djupare och mer personlig nivå, vilket i sin tur hjälper till att stärka gemenskapen.

Aktiviteter kan utföras både på och utanför arbetsplatsen. De behöver inte heller bestå av något speciellt – det viktigaste är att göra saker tillsammans och lära känna varandra bättre.

Gemensamma frukostar är ett exempel på aktivitet som har visat sig vara till nytta för att stärka arbetsplatsgemenskapen. Det är därför vi på CONVENDUM erbjuder våra medlemmar dagliga frukostar, after works varje vecka samt andra aktiviteter.

  1. Se till att ta pauser under dagen

Det är lätt hänt att man bara jobbar på utan att ta några pauser under dagen för att återhämta sig. Regelbundna pauser är dock viktiga för dig och dina anställda för att ni ska kunna återhämta er och arbeta mer effektivt.

Att ta pauser tillsammans under dagen ökar inte bara produktiviteten utan förbättrar också gemenskapen och arbetsplatsens atmosfär. Det är också därför vi på CONVENDUMs coworking space i Stockholm och Göteborg erbjuder gemytliga lounger som bidrar till att främja sociala kontakt med kollegor och andra medlemmar.

  1. Skapa balans mellan yrkes- och privatliv

För många kan det vara påfrestande att få ihop vardagspusslet. Något som kan leda till ökad stress, sämre humör och att du presterar sämre på jobbet. Försök därför att upprätthålla en god balans mellan arbete och fritid. Kan arbetstider och rutiner anpassas så att de anställda kan få en bättre balans mellan de två?

För oss på CONVENDUM är det viktigt att du och dina anställda har möjlighet att själva kontrollera din egen tid. Och för att kunna utnyttja din arbetstid på bästa sätt. Vi har därför sett till att du har 24h tillgänglighet samtidigt som våra lokaler är utformade enligt ett aktivitetsbaserat arbetssätt.

- A word from our sponsors -

Most Popular

More from Author

Britt-Inger Jonsson driver BitWeb24

Britt-Inger Jonsson som driver BitWeb24 bygger hemsidor. Här berättar hon om...

Matilda Lorén – en av grundarna bakom Equine Academy

Tjugosjuåriga Matilda Lorén är en av grundarna bakom Equine Academy, en...

Therese Olsson VD för Venture Cup Sverige.

Therese Olsson, är VD för Venture Cup Sverige. Det är en ideell...

Linn Mayer grundare av Klinikum

Linn Mayer driver ett företag inom sjukvård och hälsa som heter...
X
X