Saturday, July 13, 2024
spot_img

Utvalt:

Claes Mårtén satsar stort på sin app Hummy

Claes Mårtén är entreprenören som satsar stort på sin...

Nyckeln till ett lyckat generationsskifte 

I samarbete med verksamt.se År 2010 står familjeföretaget Kvistberga inför...

Carolina Lahbo – grundaren av Women in Business

Carolina Lahbo, grundaren av WiB, Women in Business berättar...
HemEntreprenörskapHåller du på att...

Håller du på att växa ur ditt coffice? 

Det hör inte till ovanligheterna att framgångsrika projekt har sin start vid köksbordet, men att sitta hemma och jobba allt för länge kan börja kännas instängt. Efter en tid kan det bli att du packar ner datorn och åker till ett coffice, ett café där du kan sitta och arbeta. Det kan vara skönt med lite rörelse och människor omkring en, men efter ett tag är det troligt att du börjar växa ur din coffice-lösning också. Kanske börjar du snegla på nya lösningar som ett  Coworking Space kan erbjuda?

På ett café finns det inte någonstans där du kan vara ifred för att ta ett samtal, det är en stor risk att du råkar hamna precis bredvid ett högljutt kompisgäng, Wi-Fi är inte alltid det mest pålitliga och att bjuda in till ett möte avskilt är i princip en omöjlighet. Utöver det så är det på de flesta ställen en oskriven regel att du måste köpa något för att få sitta där, annars riskerar du att få arga blickar från personalen eftersom du tar upp ett bord i flera timmar.

För att se till att du och dina medarbetare trivs så bra som möjligt på er arbetsplats gäller det att hitta lokaler som passar just era behov. Nedan finner du fem punkter över saker som vi anser vara viktiga vid val av kontorslokaler:

  1. Antalet medarbetare – Först och främst gäller det att ta antalet medarbetare i åtanke. Hur många anställda måste få plats på kontoret i dagsläget och hur många kommer eventuellt tillsättas inom den närmsta tiden? Genom att tänka på detta i ett tidigt skede minimerar du risken för att hyra lokaler som antingen är alldeles för stora eller också alldeles för små. Det är även bra att tänka över beläggningen på kontoret, hur många är där heltid och vilka har ett behov av mer flexibla arbetsplatser? Alla verksamheter har olika behov beroende på vilken position man har och inom vilket bransch man verkar.
  2. Läget – När man är på jakt efter kontor är läget alltid a och o. Fundera därför på vart du helst ser att era nya lokaler ska vara placerade. För att komma fram till detta rekommenderar vi dig att ta följande saker i åtanke:
  • Vart de anställda bor
  • Vilka kommunikationsmöjligheter som finns
  • Närheten till mat, nöjen och liknande
  • Omgivningen, ex. promenadstråk och liknande

Här ser ni tips på kontor i Stockholm och Göteborg

  1. Hyran – En av de viktigaste sakerna att tänka på när man ska hyra lokal är såklart hyran. Vad kostar det? Det finns många faktorer som påverkar vad lokaler kostar att hyra, däribland tillgång och efterfrågan, läget och storleken på kontoret.
  2. Flexibiliteten – Vi har tidigare påpekat hur viktigt det är att ha antalet nuvarande och kommande medarbetare i åtanke när man ska hyra kontor. Vi är däremot också medvetna om hur svårt detta kan vara i och med att förutsättningar ständigt förändras. Att då vara fast i ett långt hyresavtal är det sista man vill. Se därför till att välja en hyresvärd som premierar flexibla avtal med korta bindningstider.
  3. Kringtjänster – Vad många inte tänker på när man är på jakt efter nya lokaler, är att det oftast tillfaller många kringtjänster som man inte tänkt på. Det är internet, skrivare, reception, möblemang, städning och en mängd andra saker som man blir tvungen att rodda med. Något som också medför ökade kostnader. Se därför till att kontrollera vad som ingår och inte.

Bland våra medlemmar på vårt kontorshotell i Stockholm och vårt kontorshotell i Göteborg finns det en stor mix av olika kompetenser och branscher som man kan lära sig av. Ofta väljer våra medlemmar att samarbeta, utbyta kunskap, skapa nya bekantskaper samt göra affärer med varandra. Det skapas ett community med veckovisa After Works och dagliga frukostar som fungerar som en mötesplats för att lära känna varandra.

CONVENDUM etablerar moderna och efterfrågade Coworking spaces och Living i centrala affärsdistrikt. Vi erbjuder fullt utrustade premiumkontor i kombination med aktivitetsbaserade öppna coworkingytor, lounge, konferenscenter, restaurang, café, gym, musikstudios och showrooms. Följ oss på FacebookLinkedInInstagram och YouTube.

- A word from our sponsors -

Most Popular

More from Author

Claes Mårtén satsar stort på sin app Hummy

Claes Mårtén är entreprenören som satsar stort på sin app Hummy,...

Nyckeln till ett lyckat generationsskifte 

I samarbete med verksamt.se År 2010 står familjeföretaget Kvistberga inför ett vägskäl....

Carolina Lahbo – grundaren av Women in Business

Carolina Lahbo, grundaren av WiB, Women in Business berättar om varför...

Britt-Inger Jonsson driver BitWeb24

Britt-Inger Jonsson som driver BitWeb24 bygger hemsidor. Här berättar hon om...
X
X