Wednesday, December 6, 2023
spot_img

Utvalt:

Therese Olsson VD för Venture Cup Sverige.

Therese Olsson, är VD för Venture Cup Sverige. Det...

Linn Mayer grundare av Klinikum

Linn Mayer driver ett företag inom sjukvård och hälsa...

Gokind grundare Gustaf Anselmsson

Gokind grundades av två kognitionsvetare från Linköpings Universitet, Hjalmar...
HemEkonomiFinansieringVarning: Företaget kan gå...

Varning: Företaget kan gå för bra

Det finns en oväntad baksida med ett företags framgång – nämligen att det kan gå för bra. När de stora beställningarna börjar trilla in finns en risk att man inte är redo och stora likviditetsproblem kan uppstå. Ett sätt att komma runt situationen är att teckna ett företagslån vilket kan hjälpa företaget att hitta finansiering så att verksamheten växer istället för att tömma kassan. Lendos produktägare Amir Omed delar här tre tips för att förbättra företagets likviditet.

Svenska småföretag är en fantastisk tillväxtmotor i Sverige. Fyra av fem jobb i Sverige finns hos småföretagare med färre än 50 anställda, enligt statistik från intresseorganisationen Företagarna. Men vardagen för alla dessa företagare är inte helt problemfri. Istället för att lägga fokus på att hitta nya kunder eller leverera förstklassiga produkter och tjänster behöver många oroa sig för fakturering och kassaflöde.
– Binder man upp stora summor i projekt kan pengarna faktiskt ta slut, även om det går bra för företaget som helhet. Det är bland annat långa betalfrister på fakturor som gör att många företag som egentligen går bra upplever att de har ont om pengar i kassan, säger Amir Omed som är Produktägare på jämförelsetjänsten Lendo.

Lendo hjälper dig att hitta rätt långivare – helt kostnadsfritt.

3 tips för att bättra på företagets likviditet

1. Se över företagets utgifter – ofta är det enklare att kapa utgifterna jämfört med att hitta nya inkomster.

2. Få betalt snabbare. Både kontantbetalning och kortare betalfrister har positiv effekt på företagets kassaflöde.

3. Gör en likviditetsbudget – och titta framåt för att se till att du inte blir överraskad av exempelvis säsongsmässiga toppar och dalar i din verksamhet.

Hur kan ett företagslån hjälpa?

Att kunna sköta sina betalningar är livsviktigt för företagare. När pengarna in och ut inte balanserar ökar pressen snabbt på företaget.
– Sitter man i en situation där man vill investera eller behöver tid för att få pengar från ett stort projekt är just likviditeten något som kan slå undan benen för ett bolag, menar Amir Omed.
För att göra det enkelt för företag att kunna hitta finansiering i just dessa situationer har Lendo tagit fram tjänsten Företagslån. Här kan företag ansöka om lån upp till två miljoner hos flera långivare – med bara en låneansökan.

Lendo kopplar samman dig med den långivare du själv väljer

– För en låneansökan görs bara en kreditupplysning hos UC. Några långivare tar upplysningar från flera kreditinformationstjänster, men detta påverkar inte företagets kreditvärdighet.
Grunden i Lendos tjänst Företagslån är smidigheten, de snabba svaren och möjligheten att jämföra erbjudanden mot varandra. Tjänsten är kostnadsfri för dig och Lendo får betalt av långivaren för lån som har blivit utbetalda via Lendo.
– När du söker finansiering genom en traditionell bank kan du bli överväldigad av hur krångligt det är. Här får du istället svar snabbt och du kan dessutom välja det erbjudande du anser passar ditt företag bäst.

- A word from our sponsors -

Most Popular

More from Author

Therese Olsson VD för Venture Cup Sverige.

Therese Olsson, är VD för Venture Cup Sverige. Det är en ideell...

Linn Mayer grundare av Klinikum

Linn Mayer driver ett företag inom sjukvård och hälsa som heter...

Gokind grundare Gustaf Anselmsson

Gokind grundades av två kognitionsvetare från Linköpings Universitet, Hjalmar Norell och...

Att lyckas med ett företag idag är verkligen ingen enmansgrej.

Sponsrat inlägg i samarbete med verksamt.se Att våga be om hjälp kan...
X
X