Wednesday, December 6, 2023
spot_img

Utvalt:

Therese Olsson VD för Venture Cup Sverige.

Therese Olsson, är VD för Venture Cup Sverige. Det...

Linn Mayer grundare av Klinikum

Linn Mayer driver ett företag inom sjukvård och hälsa...

Gokind grundare Gustaf Anselmsson

Gokind grundades av två kognitionsvetare från Linköpings Universitet, Hjalmar...
HemNyheterFöretagare är lyckligare än...

Företagare är lyckligare än anställda

Enligt rapporten Hur mår företagaren är människor som driver som driver sin egen verksamhet lyckligare än anställda. Trots att företagare jobbar mer än 40 timmar i veckan och upplever en hög arbetsbelastning känner de sig mer nöjda med sitt liv.  

– Frihet och att få bestämma själv, det stora engagemanget i företagandet och vissa personlighetsdrag är viktiga förklaringar till varför företagare mår bra. Ett lönsamt företag påverkar också välbefinnandet positivt, men nöjdhet med arbetstiden är viktigare, säger René Bongard, statistiker och en av författarna till rapporten.

Som bäst mår den genomsnittliga företagaren en dag med mycket kundkontakt och lite administration och myndighetskontakter.
– En angelägen fråga är hur småföretagares tidsanvändning kan optimeras så att de kan lägga mer tid på kundkontakter och kärnverksamheten och mindre tid på administrativt arbete och kontakt med myndigheter. Myndighetssverige har där en lång resa att göra gällande digitala lösningar, säger Günther Mårder, vd på Företagarna.

Rapporten, som är framtagen av Företagarna och Umeå Universitet, visar även att företagare utan anställda generellt är mer nöjda med livet än företagare med anställda. Att vara arbetsgivare innebär mindre frihet och mer tidspress.

- A word from our sponsors -

Most Popular

More from Author

Therese Olsson VD för Venture Cup Sverige.

Therese Olsson, är VD för Venture Cup Sverige. Det är en ideell...

Linn Mayer grundare av Klinikum

Linn Mayer driver ett företag inom sjukvård och hälsa som heter...

Gokind grundare Gustaf Anselmsson

Gokind grundades av två kognitionsvetare från Linköpings Universitet, Hjalmar Norell och...

Att lyckas med ett företag idag är verkligen ingen enmansgrej.

Sponsrat inlägg i samarbete med verksamt.se Att våga be om hjälp kan...
X
X