Thursday, June 20, 2024
spot_img

Utvalt:

Nyckeln till ett lyckat generationsskifte 

I samarbete med verksamt.se År 2010 står familjeföretaget Kvistberga inför...

Carolina Lahbo – grundaren av Women in Business

Carolina Lahbo, grundaren av WiB, Women in Business berättar...

Britt-Inger Jonsson driver BitWeb24

Britt-Inger Jonsson som driver BitWeb24 bygger hemsidor. Här berättar...
HemEntreprenörslivMulti Level Marketing -...

Multi Level Marketing – ett effektfullt sätt att nå ut

Annika Persson har varit anställd på LR Health & Beauty sedan 1996. Idag är hon Sales Manager med ansvar för det svenska bolaget. En del i hennes roll handlar om att ge service och svara på frågor från deras oberoende konsulenter. Hon håller även utbildningar om deras produkter och bonussystem, hon coachar och håller event, sätter upp kampanjer och så vidare. Här ger hon sina bästa tips på hur man lyckas inom nätverksmarknadsföring, eller MLM, som står för Multi Level Marketing som det också benämns.

 Annika inleder med att berätta att när hon blev anställd 1996 hade hon ingen aning om vad varken företaget LR eller vad MLM var. Faktum var att hon tyckte att allt lät mycket märkligt, om hon ska vara ärlig.
– Om nu produkterna var så himla bra som de sa, varför såldes de inte i vanliga butiker då? Det tog inte många dagar förrän jag insåg kraften i MLM och jag blev vilt begeistrad.

Multi Level Marketing är, enligt hennes erfarenhet, ett smart, modernt och effektivt sätt att marknadsföra sina produkter på. Utan fördyrande omkostnader såsom reklam eller annonser, låter man de oberoende konsulenterna marknadsföra, rekommendera och sälja produkterna till vänner, bekanta och kunder.
– Man säljer bättre via personliga rekommendationer! Att MLM sedan erbjuder en attraktiv, passiv inkomst när man bygger ett nätverk av andra konsulenter som marknadsför och rekommenderar är ju grädden på moset. Via MLM kan man verkligen starta sin egen verksamhet – och bli sin egen chef – med en mycket låg investeringskostnad, säger Annika entusiastiskt.

Vad är de för fördelar med att jobba med MLM?
-Fördelarna är många. Du får möjlighet att sälja högkvalitativa produkter till ett mycket förnuftigt pris. Du får även möjligheten att skapa din egen verksamhet och styra över din egen tid, bygga upp ett nätverk och på så sätt skapa en passiv inkomst under många år framöver – och kanske låta barnen ärva verksamheten. Få branscher är mer positiva än MLM; alla vill att du ska växa och nyttja din maximala kapacitet, du får därför stöd och hjälp varje steg på vägen.

Vad kan vara utmanande?
– På grund av okunskap, är många runt om oss fortfarande negativa till MLM. De har felaktiga uppfattningar och tror kanske att det handlar om pyramidspel. När man är ny i branschen kan det vara svårt att möta denna negativism, men med stöd av andra – mer erfarna nätverkare – går det. Det kan också vara utmanande att framgången inte kommer tvärt. Man behöver en rimlig dos uthållighet.

Vad kännetecknar de som har lyckats enligt din erfarenhet?
– Mod! Uthållighet! Villighet att lära!

De misstagen man bör undvika är att lyssna på negativa personer i sin omgivning istället för att lita på sig själv och det beslut man tagit, samt att ge upp för lätt. Det tar tid att lära och att bygga upp något hållbart. Att bränna sina kontakter genom att ständigt tjata. Relationer är viktigare än konsulentskap.

Så gör du för att lyckas

Bestäm dig och påminn dig själv om detta beslut varje dag, är något som Annika gärna vill poängtera. Kopiera gärna de som redan har lyckats genom att “ta rygg” på din sponsor eller annan du motiveras av. Medverka gärna på alla utbildningar och seminarier som företaget erbjuder.
– Se till att hålla dig uppdaterad med nyheter och kampanjer. Lägg upp en strategi för din verksamhet och fullfölj denna – endast när du kan mäta ett resultat vet du om strategin funkar. Tanka ny motivation genom personlig utveckling via ljudböcker, poddar eller videor på nätet.

 

 

- A word from our sponsors -

Most Popular

More from Author

Nyckeln till ett lyckat generationsskifte 

I samarbete med verksamt.se År 2010 står familjeföretaget Kvistberga inför ett vägskäl....

Carolina Lahbo – grundaren av Women in Business

Carolina Lahbo, grundaren av WiB, Women in Business berättar om varför...

Britt-Inger Jonsson driver BitWeb24

Britt-Inger Jonsson som driver BitWeb24 bygger hemsidor. Här berättar hon om...

Matilda Lorén – en av grundarna bakom Equine Academy

Tjugosjuåriga Matilda Lorén är en av grundarna bakom Equine Academy, en...
X
X