Wednesday, December 6, 2023
spot_img

Utvalt:

Therese Olsson VD för Venture Cup Sverige.

Therese Olsson, är VD för Venture Cup Sverige. Det...

Linn Mayer grundare av Klinikum

Linn Mayer driver ett företag inom sjukvård och hälsa...

Gokind grundare Gustaf Anselmsson

Gokind grundades av två kognitionsvetare från Linköpings Universitet, Hjalmar...
HemInspirationIntervjuAtt vara entreprenör är...

Att vara entreprenör är att bryta ny mark

Vem har sagt att man måste hålla sig till bara en sak som företagare? Att kombinera olika nischer kan ge både erfarenheter och mer energi. Enligt serieentreprenör Anders Ekström kan det ge en nystart att gå utanför sin egen nisch. Att vara entreprenör är för honom att bryta ny mark.

Anders Ekström hade tidigare, under tretton år en webbyrå som hette Basilicon. Idag driver han två bolag. Det ena heter Omnisum, som betyder “jag är mycket”, där han som frilans bland annat arbetar med att skapa content inom digital marknadsföring, något han har gjort i över trettio år.
Anders jobbar utifrån en stor bredd med grafisk design, animation, filmredigering, ljudproduktion, radioreklam och voiceovers. Inom det senare är han faktiskt röst till Bamse i sju ljudböcker där han gör alla karaktärer i skogens magiska värld. Dessutom är han barpianist inom samma bolag. Det andra bolaget, som han delar med Ragnar Andersson, heter Retronomic Ventures. Här fokuserar de på att skapa event inom synthwave-musik.

Vad har du på gång just nu?
– Den 30 mars kommer vi att ha ett stort musikevent på Kulturbolaget i Malmö. Artisterna är Dynatron från Danmark, Nina från England, Irving Force och Midnight Danger från Stockholm samt HyprDriver och jag själv – Damokles – från Malmö.

Hur kom du in på att göra en sådan konsert?
– Nu hör det till saken att jag ger ut skivor med min egen 80-talsinpirerad synthmusik. En genre som kommit att kallas synthwave, egentligen är det en huvudrubrik med en mängd underkategorier. Jag var över i London i somras och besökte Retro Future Fest som är ett stort musikevent inom synthwave-genren.

Anders beskriver det som en fantastisk upplevelse och kände starkt att någon borde göra detta i Sverige. Nu har han som princip att om han känner att “någon” borde göra något så måste han vara beredd att bli “någon”.  Sagt och gjort, han ringde upp sin gode vän Ragnar Andersson och han hoppade på direkt. Tillsammans startade de Retronomic Ventures AB och körde igång.
– Vi har licens att arbeta under namnet Retro Future Fest och följer de principer som tillämpades i London. Dessutom har vi stöd från de arrangörerna. Vi har nu avverkat den första fasen med bokningar, marknadsföring etcetera och har precis lagt upp en roadmap för fas två.

Vad är det roligaste med att ha lite sidospår som entreprenör?
– Att göra saker man inte har gjort förut inom ett område som är relativt okänt för en. Det får en att återkomma till entrepenörsstadiet.

Vad utmanar?
– Att acceptera att man inte har full koll under en period.

Vad har du för tips till andra företagare som också vill testa något sidospår någon gång ibland?
– Om du känner i hela kroppen att något är rätt så är det dags att göra något åt det.

- A word from our sponsors -

Most Popular

More from Author

Therese Olsson VD för Venture Cup Sverige.

Therese Olsson, är VD för Venture Cup Sverige. Det är en ideell...

Linn Mayer grundare av Klinikum

Linn Mayer driver ett företag inom sjukvård och hälsa som heter...

Gokind grundare Gustaf Anselmsson

Gokind grundades av två kognitionsvetare från Linköpings Universitet, Hjalmar Norell och...

Att lyckas med ett företag idag är verkligen ingen enmansgrej.

Sponsrat inlägg i samarbete med verksamt.se Att våga be om hjälp kan...
X
X