Thursday, April 18, 2024
spot_img

Utvalt:

Nyckeln till ett lyckat generationsskifte 

I samarbete med verksamt.se År 2010 står familjeföretaget Kvistberga inför...

Carolina Lahbo – grundaren av Women in Business

Carolina Lahbo, grundaren av WiB, Women in Business berättar...

Britt-Inger Jonsson driver BitWeb24

Britt-Inger Jonsson som driver BitWeb24 bygger hemsidor. Här berättar...
HemInspiration"Det är roligare att...

“Det är roligare att driva företag tillsammans”

Anders Lyon arbetar som illustratör och utställningsproducent genom det egna bolaget Lyon Produktion AB. Redan som liten ritade och berättade Anders många historier, i både text och bild. Han förklarade krångliga saker och ritade kartor. Skapade hela världar och byggde scenografi och på den vägen är det. Här berättar Anders hur han kom in på företagandet.

Idag är Anders proffs på att förklara och förenkla krångliga och komplexa saker i bild, text och utställningar. På att visualisera idéer och att skapa visioner. Han arbetar med informationsdesign, instruktionsdesign, illustrationer och rumslig gestaltning.

Hur kom du in på företagande? – Med egen verksamhet kan man bättre styra hur man vill arbeta och vilka uppdrag man vill ha. Det blir helt enkelt merintressant, inget uppdrag är det andra likt. Man bygger hela tiden på sitt eget nätverk och träffar nya spännande människor och branscher.

Anders har haft egen verksamhet många år, den har emellertid fått stå tillbaka under några år som jag varit upptagen med spännande åtaganden som projektledare och illustratör på IKEA och utställningsproducent på stora museer. Nu när han kör fullt ut igen breddar han verksamheten genom samarbete med en mycket duktig kollega.

Vad är fördelarna med att samarbeta med andra företagare? 
– Vi kompletterar varandra och är duktiga på olika saker. Tillsammans breddar vi vår repertoar. Det är mycket roligare tillsammans, vi utvecklar nya arbetsmetoder. Vi kan arbeta snabbare och vi nå fler kunder. Däremot är det alltid en utmaning när man är fler, det blir fler idéer, fler åsikter och värderingar som skall vägas samman. När man inte är helt lika är det också det som gör det utvecklande, man lär av varandra.

Varför är det viktigt att våga satsa på sin grej? 
– Själv har jag provat på en mängd olika saker I mitt yrkesliv, men jag har alltid kommit tillbaka till att när jag gör det jag är bäst på, då trivs jag också bäst- förklara och förenkla krångliga och komplexa saker i bild, text och utställningar.

Vidare Anders tipsar andra som också vill starta eget tillsammans med en vän eller kollega att skynda långsamt. Fundera på hur ni kompletterar varandra och kan utveckla er verksamhet tillsammans
-Avvakta med trassliga kontraktsformer och gemensamt bolag tills ni ser vart det bär hän. Emellertid, även om det är en vän eller kollega, se till att skriva ordentliga papper på det ni kommer överens om.

- A word from our sponsors -

Most Popular

More from Author

Nyckeln till ett lyckat generationsskifte 

I samarbete med verksamt.se År 2010 står familjeföretaget Kvistberga inför ett vägskäl....

Carolina Lahbo – grundaren av Women in Business

Carolina Lahbo, grundaren av WiB, Women in Business berättar om varför...

Britt-Inger Jonsson driver BitWeb24

Britt-Inger Jonsson som driver BitWeb24 bygger hemsidor. Här berättar hon om...

Matilda Lorén – en av grundarna bakom Equine Academy

Tjugosjuåriga Matilda Lorén är en av grundarna bakom Equine Academy, en...
X
X