Monday, February 26, 2024
spot_img

Utvalt:

Britt-Inger Jonsson driver BitWeb24

Britt-Inger Jonsson som driver BitWeb24 bygger hemsidor. Här berättar...

Matilda Lorén – en av grundarna bakom Equine Academy

Tjugosjuåriga Matilda Lorén är en av grundarna bakom Equine...

Therese Olsson VD för Venture Cup Sverige.

Therese Olsson, är VD för Venture Cup Sverige. Det...
HemInspirationDags att tänka på...

Dags att tänka på annat än jobb!

Så lyckas du med den perfekta griljeringen av din julskinka.

  • När du griljerar en skinka ska den vara tillagad – kokt eller ugnsbakad. Annars kan det bli dålig stämning kring buffén. Skinkan i Gårdssällskapets vanliga jullådor är färdigkokt, den nitritfria skinkan behöver tillagas. Låt skinkan svalna innan du fortsätter.
  • Om skinkan är rund i formen, skär bort lite av undersidan så den står plant. (Chans till provsmak!)
  • Skär bort svålen, den kommer inte att ge mer smak nu. Snickra bort lite fett om det känns för mycket.
  • Välj en variant på griljering nedan – klassisk, kryddig eller med sprit. Ta den som känns mest som du.
  • För att få griljeringen att fästa, torka av skinkan med hushållspapper och pudra över lite potatismjöl eller maizena. Har du inget sådant är det näst bästa att blanda i lite ströbröd i griljeringen. Då blir den lite tjockare och sitter bättre.
  • Pensla på blandningen på översidan av skinkan. Strö över rikligt med ströbröd.
  • Sätt in i ugnen på 200 grader tills griljeringen fått fin färg. Ca 7-10 minuter.
  • Ta ut, skär i tunna skivor. Stekgaffel kan vara bra för bättre grepp när man skär upp.Servera! 

Recept på klassisk griljering
1 äggula
0,5 dl senap, gärna en blandning av sötstark grovkornig och dijon
1 msk flytande honung

Whiskey- och honungsgriljering
1 äggula
0,5 dl senap, gärna en blandning av sötstark grovkornig och dijon
1 msk flytande honung
1 msk whiskey

Ingefära och apelsingriljering
1 äggula
0,5 dl senap, gärna en blandning av sötstark grovkornig och dijon
1 msk socker eller honung
2 msk färsk ingefära (eller 2 tsk malen torkad)
rivet skal av ½ apelsin

Källa: http://www.gardssallskapet.se/

- A word from our sponsors -

Most Popular

More from Author

Britt-Inger Jonsson driver BitWeb24

Britt-Inger Jonsson som driver BitWeb24 bygger hemsidor. Här berättar hon om...

Matilda Lorén – en av grundarna bakom Equine Academy

Tjugosjuåriga Matilda Lorén är en av grundarna bakom Equine Academy, en...

Therese Olsson VD för Venture Cup Sverige.

Therese Olsson, är VD för Venture Cup Sverige. Det är en ideell...

Linn Mayer grundare av Klinikum

Linn Mayer driver ett företag inom sjukvård och hälsa som heter...
X
X