Saturday, April 20, 2024
spot_img

Utvalt:

Nyckeln till ett lyckat generationsskifte 

I samarbete med verksamt.se År 2010 står familjeföretaget Kvistberga inför...

Carolina Lahbo – grundaren av Women in Business

Carolina Lahbo, grundaren av WiB, Women in Business berättar...

Britt-Inger Jonsson driver BitWeb24

Britt-Inger Jonsson som driver BitWeb24 bygger hemsidor. Här berättar...
HemNyheterNyföretagarbarometern: Svajigt för nyföretagandet

Nyföretagarbarometern: Svajigt för nyföretagandet

Det svajar ordentligt när det kommer till nystartade företag. Efter en svag start på året fick nyföretagandet en kraftig uppgång. Nu går det tillbaka igen.

I januari gick nyföretagandet tillbaka med 10, 7 procent. Efter en svag uppgång i februari kom en boom i mars. Då startades 22, 4 procent fler företag än samma period året innan. I april kom ytterligare ett tapp. Då registrerades 4 911 nya företag, en minskning med 17,8 jämfört med samma period året innan. Totalt har nyföretagandet minskat med 2,3 procent under 2017, enligt Nyföretagarbarometern, ett samarbete mellan NyföretagarCentrum Sverige och Bolagsverket.
Nyföretagandet minskade i 19 av 21 län under april. Största minskningen hade Västerbottens län med minus 47,0 procent och Jämtlands län med minus 31,1 procent. De enda länen som hade ökningar var Norrbottens län med plus 17,2 procent och Örebro län med 0,8 procent.

– Fyra av fem jobb skapas i små och medelstora företag och ett aktivt nyföretagande behövs för att Sverige ska må bra. Våra undersökningar visar att var tredje svensk drömmer om att starta eget, därför är det allvarligt att så få tar steget till småföretagslivet. Den tröga inledningen på nyföretagaråret 2017 måste tas på allvar. Förutsättningarna för att starta, driva och utveckla företag måste bli bättre så att vi kan säkra sysselsättningen och välfärden, säger Visma Spcs företagarexpert Boo Gunnarson.

- A word from our sponsors -

Most Popular

More from Author

Nyckeln till ett lyckat generationsskifte 

I samarbete med verksamt.se År 2010 står familjeföretaget Kvistberga inför ett vägskäl....

Carolina Lahbo – grundaren av Women in Business

Carolina Lahbo, grundaren av WiB, Women in Business berättar om varför...

Britt-Inger Jonsson driver BitWeb24

Britt-Inger Jonsson som driver BitWeb24 bygger hemsidor. Här berättar hon om...

Matilda Lorén – en av grundarna bakom Equine Academy

Tjugosjuåriga Matilda Lorén är en av grundarna bakom Equine Academy, en...
X
X