Friday, April 12, 2024
spot_img

Utvalt:

Nyckeln till ett lyckat generationsskifte 

I samarbete med verksamt.se År 2010 står familjeföretaget Kvistberga inför...

Carolina Lahbo – grundaren av Women in Business

Carolina Lahbo, grundaren av WiB, Women in Business berättar...

Britt-Inger Jonsson driver BitWeb24

Britt-Inger Jonsson som driver BitWeb24 bygger hemsidor. Här berättar...
HemEkonomiFördelar med att sälja...

Fördelar med att sälja fakturor

Det är inte alltid som man kan kräva att få betalt i förskott. Beroende på bransch och kund så kan det mycket väl vara så att man får leva med att vänta på att pengarna för jobbet kommer in en månad efter att det har utförts. I vissa lägen så kan det här bli problematiskt då verksamhetens cashflow försämras och då kan man beakta möjligheten att sälja fakturor för att få loss kapital snabbare. Idag så är det många olika företag som använder sig av factoring för att få betalt direkt samtidigt som kunder erbjuds smarta och säkra betalningslösningar.

Vid val av leverantör kan du välja att sälja enstaka fakturor eller samtliga

Det är viktigt att veta att man inte behöver binda upp sig med avtal som gör gällande att man måste sälja samtliga fakturor under en längre tidsperiod. Ett seriöst factoringbolag kan erbjuda lösningar där man kan sälja enstaka räkningar som ännu inte har betalts, eller skapa specifika paket där vissa utvalda kunder ingår, exmpelvis Eurocredit kan man sälja sina fakturor till. Det ska också vara möjligt att sälja fakturor under särskilda tidsperioder varefter man kan välja att återgå till att själv ta hand om betalningar.

Här ska man betänka det intryck som kunden får. Oavsett om man kommer att samarbeta länge med factoringbolaget eller om man väljer det som en tillfällig lösning för att få loss kapital och expandera så måste detta ske på ett snyggt och professionellt sätt. Om inte så finns risken att kunder får ett negativt intryck av verksamheten.

En stor fördel då man slipper problem med kunder som inte betalar i tid

Det finns alltid kunder som inte betalar i tid men som alltid kommer att betala. Även om man vet om detta så kan det kännas jobbigt att behöva skicka påminnelser och hela tiden se över om betalningen till sist har kommit in. När man säljer en faktura så kommer factoringtjänsten att ta ansvar för att driva in pengarna. Här är det återigen så att de bör göra det på ett snyggt sätt. En kund som man har jobbat länge med och som förr eller senare kommer att betala kan känna sig förolämpad om factoringtjänsten tar i med hårdhandskarna och blandar in Inkasso då detta alls inte behövs. Med god kommunikation så ser man till att factoringen anpassas till olika typer av kunder på rätt sätt.

Skräddarsydda paket är att föredra

I och med att man kan få hjälp med så mycket mer än att sälja fakturor via ett bolag som ger den här typen av tjänster så ska man dra nytta av skräddarsydda paket. Det här kan till exempel innebära att man får möjlighet att erbjuda bättre betalningslösningar för kunder såväl som analyser som gör att man kan utvecklas snabbare som verksamhet. Factoringbolaget kan erbjuda olika finansieringslösningar för företag så det är klokt att välja tjänsten som tar sig tid till att se lite närmre på den egna verksamheten och kommer med förslag som är lönsamma och intressanta både på kort och på lång sikt.

- A word from our sponsors -

Most Popular

More from Author

Nyckeln till ett lyckat generationsskifte 

I samarbete med verksamt.se År 2010 står familjeföretaget Kvistberga inför ett vägskäl....

Carolina Lahbo – grundaren av Women in Business

Carolina Lahbo, grundaren av WiB, Women in Business berättar om varför...

Britt-Inger Jonsson driver BitWeb24

Britt-Inger Jonsson som driver BitWeb24 bygger hemsidor. Här berättar hon om...

Matilda Lorén – en av grundarna bakom Equine Academy

Tjugosjuåriga Matilda Lorén är en av grundarna bakom Equine Academy, en...
X
X