Thursday, May 26, 2022
spot_img

Exclusive Content:

Det har aldrig varit lättare att misslyckas

Har du en bra affärsidé? Håller dina drömmar på...

Joanna Redebrant – grundare av affärsängelnätverk Nyfikna Investerare

Nyfikna Investerares affärsängelnätverk är den plattform Joanna Redebrant Törngren...

Tips när du ska köpa SEO till din e-handel

Att googla är det vanligaste sättet för oss att...
HemEntreprenörslivKrönikaDet går upp och...

Det går upp och det går ned!

 

Trots att jag är uppvuxen i en företagarfamilj där både mormor och morfar, farmor och farfar och min pappa har varit företagare och entreprenörer ville jag inte riktigt tro på att det alltid finns stunder där vägen till framgång är krokig. Jag har sedan barnsben hört och upplevt att man många gånger är en tvungen att backa och ta ett steg tillbaka. Av Annika Elgeskog

Under 2016 var jag djupt engagerad i ett roligt projekt som slukade all min tid och, som det skulle visa sig, alla mina pengar. När hösten kom gick min kund i konkurs och jag hamnade i svåra ekonomiska problem. För att bokstavligen kunna överleva fick jag söka en anställning. Jag behövde dels pengar till min försörjning och jag behövde visa banken att jag kunde klara av ta ett lån på mitt hus.

Vad jag lärde mig av mitt bakslag:

Min dröm om att leva ett friare liv där jag styr över större delen av min tid är så stark att trots att jag fick ta en anställning visste jag att det bara var tillfälligt. Mitt ”why” som Simon Sinek talar om i sitt berömda TED talk, är bergfast.

När vissa dörrar stängs så öppnas andra! Det låter som en klyscha men det har visat sig vara väldigt sant. Jag var tvungen att backa på alla plan. Gamla samarbeten fick ta en paus och en del avslutas och det var förenat med både oro och smärta. Desto roligare visade det sig vara när jag helt oväntat träffade på en ny samarbetspartner.

Det är viktigt att våga testa nya vägar! Detta är min viktigaste lärdom av hösten och vintern. Min nya samarbetspartner Kristoffer och jag har nosat på massor av idéer och verksamheter i jakten på att kunna tjäna pengar utan att ge avkall på all frihet. Denna jakt har lett oss från Sydafrika till Kina via Kurdistan. Vi har inte sagt nej eller ja till något innan vi noga satt oss in i vad vi det innebär. På dessa månader har vi fått en mängd nya erfarenheter och kunskaper som jag är helt säker på att på ett eller annat sätt kommer att gynna oss i längden även om ingen av idéerna ännu burit frukt.

Min framtid ser ljus ut!

Jag arbetar snart de sista dagarna som anställd och även om jag fortfarande inte tjänar så mycket pengar så vet jag att det kommer att lossna. Petter Stordalen har utan att han vet om det betytt mycket för mig och Kristoffer. Petter lärde oss via sin bok ”Min hemlighet” om jordgubbsfilosofin som betyder att man får sälja de jordgubbar man har. Jag har via mitt företag webvoice.se hjälpt småföretagare att vara duktiga på Instagram – det är mina jordgubbar. I dagarna blev vår utbildning för frisörer klar. Instafrisören är den första av flera produkter som vi kommer att satsa på.

 

- A word from our sponsors -

Most Popular

More from Author

Det har aldrig varit lättare att misslyckas

Har du en bra affärsidé? Håller dina drömmar på att gå...

Joanna Redebrant – grundare av affärsängelnätverk Nyfikna Investerare

Nyfikna Investerares affärsängelnätverk är den plattform Joanna Redebrant Törngren själv saknade...

Tips när du ska köpa SEO till din e-handel

Att googla är det vanligaste sättet för oss att hitta varor...

SMÅA gav Ulf chansen att göra comeback som företagare

Företagaren Ulf Elgehed har varit medlem i SMÅA sedan 1986. Det...
X