Thursday, April 18, 2024
spot_img

Utvalt:

Nyckeln till ett lyckat generationsskifte 

I samarbete med verksamt.se År 2010 står familjeföretaget Kvistberga inför...

Carolina Lahbo – grundaren av Women in Business

Carolina Lahbo, grundaren av WiB, Women in Business berättar...

Britt-Inger Jonsson driver BitWeb24

Britt-Inger Jonsson som driver BitWeb24 bygger hemsidor. Här berättar...
HemEntreprenörsliv5 saboterande program som...

5 saboterande program som företagare möter

 

Att vara företagare kan ses som en livsstil. Det kan vara ett uttryck att förverkliga dig själv, leva i enlighet med dina drömmar och få använda alla dina talanger. Det är ofta det jag möter i de kvinnor som befinner sig mitt i livet som vill börja leva sin ’dröm’ istället för att gå till ett jobb som dränerar dem på energi. 

Av: Maria Appelqvist 

Vägen från att ha ett jobb, till att bli företagare handlar om att lära sig bemästra en massa saker. Det handlar om kunskap. Förståelse av affärsutvecklande procedurer, strukturer och marknadsföringsplaner. Du måste ha kunskap om vad det är du skall göra och hur du skall göra det. 

En annan del av företagandet pratar vi ofta inte om. Det är dina egna interna omedvetna blockeringar som stoppar dig från att skapa den nödvändiga försäljningen. Därför arbetar framgångsrika företagare med sig själv, ofta med en coach/mentor då de vet att denna spegling och stöd är viktigt. Ett exempel – alla råkar förr eller senare ut för att de hamnar på en inkomstplatå. Den kan ligga på 10 000 kronor eller 150 000 kronor per månad. Den kan vara mer eller mer. Platån existerar när du sitter fast och inte genererar mer försäljning/kunder. Den utgör en spegelbild på dina egna omedvetna inre hinder. Därför behöver du hitta din unika väg ut. Det finns fem saboterande program som effektivt lägger krokben för dig i livet som företagare.

 1. Tvivel
  Du tvivlar på dig själv och din förmåga. Ibland kan det lura dig genom att ta sig uttryck som en massa kreativa tankar som splittrar dig från det du verkligen behöver göra. Problemet är att du springer på många bollar utan att ägna tillräckligt tid genom att fokusera på det som är riktigt viktigt – att sälja.
 2. Slutar
  Det finns småföretagare som hela tiden ger upp sina idéer och produkter och fortsätter vidare med nästa. På så vis lämnar du ofullständiga produkter bakom dig istället för att fullborda processen i en försäljning.
 3. Trötthet
  Alla företagare behöver känna till och förstå mer av sin egen energi. Trötthet och tendensen att checka ut istället för att vara närvarande är ett uttryck för hur din sexuella energi tar sig uttryck i situationer som kan kännas svåra och jobbiga. Ett exempel på det är hur många företagare har svårt att ringa vad inom försäljning brukar benämnas ’kalla samtal’.
 4. Historier
  Historier är ursäkter som hindrar dig från att vara i kontakt med den kraft som egentligen driver dig. Ditt syfte. Varför vill du vara företagare? Vad vill du uppnå? Vad vill du skapa? Historierna blir effektiva stoppklossar som hindrar dig från att pröva nya vägar, sätta upp mål och skapa de handlingar som gör att de kan förverkligas.
 5. Rädsla
  Historier är ursäkter, men också uttryck för det som stoppar oss. En rädsla är omgivningens förakt. Jante ger uttryck för att det kan vara obekvämt att sticka ut och bryta ny mark. Rädslan finns där för att du är utanför din bekvämlighetszon. Det är i stunder av stor rädsla som du verkligen kan göra genombrott för dig själv. Att kultivera ditt mod är därför en daglig uppgift.

 

Maria Appelqvist är doktor i sociologi, entreprenör, författare, podcastvärd och mycket mer. Hon hjälper företagare och andra ledare att formulera sitt personliga varumärke genom att identifiera sitt livssyfte och hur det kan formuleras och kommuniceras i en affärsmässig strategi. Läs mer här.

 

- A word from our sponsors -

Most Popular

More from Author

Nyckeln till ett lyckat generationsskifte 

I samarbete med verksamt.se År 2010 står familjeföretaget Kvistberga inför ett vägskäl....

Carolina Lahbo – grundaren av Women in Business

Carolina Lahbo, grundaren av WiB, Women in Business berättar om varför...

Britt-Inger Jonsson driver BitWeb24

Britt-Inger Jonsson som driver BitWeb24 bygger hemsidor. Här berättar hon om...

Matilda Lorén – en av grundarna bakom Equine Academy

Tjugosjuåriga Matilda Lorén är en av grundarna bakom Equine Academy, en...
X
X