Tuesday, November 29, 2022
spot_img

Utvalt:

Välkommen till The Grand Opening av ett nytt co-working space

Mitt Office ett nytt kontorshotell och Co-Working space slår...

Max Söderpalm har skrivit JA-boken med positiv inspiration

Max Söderpalm jobbar som författare, säljtränare och föreläsare. Dessutom...

Siktar på att bli världens ledande investeringscommunity

Nyfikna Investerare med grundaren Joanna Törngren Redebrant, siktar på...
HemEntreprenörskapTrenderTrendspaning – Tror på...

Trendspaning – Tror på fortsatt trend att vilja självutvecklas

Vad året har att bjuda på företagsmässigt är svårt att veta, men vi bad några väl utvalda personer sia om vad de tror blir 2017:s största snackisar, trender och frågetecken. I dag släpper vi fram Stefan P Andersson, Head of Business Banking Nordea.

 Stefan tror att attityden till företagande i samhället fortsätter att bli alltmer positiv under året.
– Vi har många framgångsrika svenska förebildsentreprenörer, digitaliseringen som underlättar och skapar nya affärsmöjligheter, samt en fortsatt trend att vilja självutvecklas. Jag tror också att allt fler medelålders eller äldre kommer att göra slag i saken och starta företag, säger han och fortsätter:
– Vi kommer nog att få se mer av digitala lösningar som underlättar företagandet. Mobilt bankID kommer att fungera för fler tjänster i kontakten med både myndigheter, banker och andra företag. Även relationen och affärerna med företagets kunder kommer fortsätta att bli enklare och smidigare med nya e-lösningar.

Stefan tror även att trygghetsfrågorna som till exempel pension och försäkringar kommer att få allt större betydelse.
– Att företagare åtminstone har motsvarande trygghet de skulle haft som anställda. Den statsfinansierade delen av framtida pension minskar för varje årskull, utan ett kompletterande sparande riskerar man att bli fattigpensionär. Som företagare är det extra viktigt att se över både sitt pensionssparande och försäkringsskydd såsom liv-, olycksfall, sjuk-/sjukvårdsförsäkringar, men även sakförsäkringar inklusive ansvarsförsäkring är nödvändiga för många, säger han och fortsätter:
– Den pågående översynen av skattereglerna för utdelning i fåmansbolag, de så kallade 3:12-reglerna kan få konsekvenser för många företagare. Även om reglerna gäller tidigast från 1 jan 2018 behöver man i många fall se över sin situation under 2017

Om Stefan får önska någonting inför 2017 skulle det vara mindre krångel för att starta och driva företag, mer av ”100-punktsprogram” för att underlätta administration och regelverk för företagare
– Även fler framgångsrika svenska entreprenörer som delar med sig av erfarenheter och kunskap till andra som startar eller driver företag. Jag skulle även vilja se ökat stöd till organisationer som stöttar företagandet, till exempel Ung Företagsamhet och NyföretagarCentrum

- A word from our sponsors -

Most Popular

More from Author

Välkommen till The Grand Opening av ett nytt co-working space

Mitt Office ett nytt kontorshotell och Co-Working space slår upp dörrarna...

Max Söderpalm har skrivit JA-boken med positiv inspiration

Max Söderpalm jobbar som författare, säljtränare och föreläsare. Dessutom driver han...

Siktar på att bli världens ledande investeringscommunity

Nyfikna Investerare med grundaren Joanna Törngren Redebrant, siktar på att bli...
X
X