Monday, February 26, 2024
spot_img

Utvalt:

Britt-Inger Jonsson driver BitWeb24

Britt-Inger Jonsson som driver BitWeb24 bygger hemsidor. Här berättar...

Matilda Lorén – en av grundarna bakom Equine Academy

Tjugosjuåriga Matilda Lorén är en av grundarna bakom Equine...

Therese Olsson VD för Venture Cup Sverige.

Therese Olsson, är VD för Venture Cup Sverige. Det...
HemEntreprenörskapTrenderTrendspaning - Utvecklingen inom...

Trendspaning – Utvecklingen inom VR kommer att accelerera

Vad året har att bjuda på företagsmässigt är svårt att veta, men vi bad några väl utvalda personer sia om vad de tror blir 2017:s största snackisar, trender och frågetecken. I dag släpper vi fram Magnus Aronsson, vd ESBRI

Magnus berättar att finns en rätt stor osäkerhet på makronivå kring ”Brexit”, vad som kommer att hända i USA och flera viktiga val i Europa.
– Det påverkar hur det går för världsekonomin, om det blir mer handelshinder och tullar, ännu svårare att hitta personal och så vidare. Det får konsekvenser i stort inom företagarvärlden.

På tekniksidan kommer utvecklingen inom virtual reality och artificiell intelligens att accelerera.
– Digitaliseringen i allmänhet fortsätter att skapa utmaningar och möjligheter, beroende på hur företagen kan anpassa sig eller leda utvecklingen. Jag tror också att vi kommer att få se fler ”pop-up-stores” växa fram. Det är ett bra sätt att vara flexibel och pröva sitt kunderbjudande till en mindre kostnad.

Magnus tror också att vi kommer få se ännu fler smarta lösningar när det gäller resursslöseri och cirkulär ekonomi. Sådana som tar vara på mat, kläder och annat som annars skulle hamna på soptippen.
Jag hoppas att vi får se en ökad förståelse för varför innovation och entreprenörskap är viktigt för en långsiktigt hållbar tillväxt. Det behövs för att beslutsfattare i alla sektorer ska veta vad som de bör ta hänsyn till i sina beslut.

Han hoppas även att vi får en ökad uppskattning av det strävsamma företagandet.
– Alltså de mindre företagen som inte är i de ”spännande” teknikbranscherna och kämpar på år ut och år in och som sällan får den uppmärksamhet de förtjänar Här kan medierna bidra med fler artiklar och reportage om vardagens företagarhjältar, säger Magnus och fortsätter:
– Jag hoppas även på mindre resursslöseri och på att vi blir bättre på att ta tillvara idéer och kompetenser hos alla i Sverige. Inte minst gäller det alla nya svenskar som ska starta om sina liv här. Det gäller även kvinnor som satsar på entreprenörskap. Här behöver vi ett annat synsätt hos såväl offentliga som privata finansiärer. De måste se de stora värden som finns även i andra företag än de mest hypade teknikbolagen.

- A word from our sponsors -

Most Popular

More from Author

Britt-Inger Jonsson driver BitWeb24

Britt-Inger Jonsson som driver BitWeb24 bygger hemsidor. Här berättar hon om...

Matilda Lorén – en av grundarna bakom Equine Academy

Tjugosjuåriga Matilda Lorén är en av grundarna bakom Equine Academy, en...

Therese Olsson VD för Venture Cup Sverige.

Therese Olsson, är VD för Venture Cup Sverige. Det är en ideell...

Linn Mayer grundare av Klinikum

Linn Mayer driver ett företag inom sjukvård och hälsa som heter...
X
X