Monday, May 6, 2024
spot_img

Utvalt:

Nyckeln till ett lyckat generationsskifte 

I samarbete med verksamt.se År 2010 står familjeföretaget Kvistberga inför...

Carolina Lahbo – grundaren av Women in Business

Carolina Lahbo, grundaren av WiB, Women in Business berättar...

Britt-Inger Jonsson driver BitWeb24

Britt-Inger Jonsson som driver BitWeb24 bygger hemsidor. Här berättar...
HemEntreprenörslivKom i bättre företagarform...

Kom i bättre företagarform med träning 

Kanske tänker du som många andra att detta år ska jag komma i ordentlig form. Det är en god idé eftersom företagare som har bra kondition orkar jobba mer och effektivare, är friskare rent allmänt och har oftast lättare att stressa ner och sova och få nödvändig vila för att orka upp i gen och köra hårt även nästa dag. 

Av Nina Jansdotter 

Den första frågan du bör ställa dig är: vad vill jag uppnå? Helt enkelt vad vill du få ut av din träning. När du vet det är det enklare att sätta upp dina mål.
Företagare är ofta aktiva på många olika plan och visst är det lätt att hoppa över ett och annat träningspass i perioder när man har andra deadlines. Istället för att banna dig själv för alla träningspass du inte hann eller orkade med beröm dig själv för allt du faktiskt gjort istället så blir det roligare. Fira små framsteg, ge dig själv en klapp på axeln och säg ”bra jobbat”.

Hitta den träningsformen som passar
Alla företagare är unika och vi gillar alla olika träningsformer. Välj gärna något som känns lätt och inspirerande. En form som ger energi och glädje snarare än något som känns tungt och påtvingat. Mer glädje och mindre måsten och borden alltså.
Att lära sig visualisera kan ge din motivation en extra puff. Se dig själv som redan där, frisk, sund och vältränad. Se hur mycket energi och hälsa du utstrålar när du väl kommit i form, se dig själv flyga fram med lätta steg i joggingspåret och hör dig få komplimanger om andra om hur frisk och sund du ser ut och så vidare.

Sök ny kunskap
Som med allt annat finns det en massa kunskap. Kunskap ökar dina möjligheter att lära mer om dig själv och dina förutsättningar att nå hälsa och välmående. Köp böcker och tidningar om träning och kost för att maximera dina resultat. Anlita en personlig tränare eller en motivationscoach och eller gå på kurser och föreläsningar om träning och kost. Kunskapen gör att du lär dig träna mer effektivt och anpassat efter dina förutsättningar.

Motivationen går upp och ner, så är det för alla och det är en del av utmaningen. Ofta är det lätt i början. Du får snabba resultat och du känner dig lite ”hög”. Sen händer det att du kommer till platåer av olika slag och då gäller det att fortsätta ändå. Byt ut dina negativa tankar mot positiva och fortsätt fast det känns tungt ibland så kommer du komma till perioder med mer lust och flow igen.

- A word from our sponsors -

Most Popular

More from Author

Nyckeln till ett lyckat generationsskifte 

I samarbete med verksamt.se År 2010 står familjeföretaget Kvistberga inför ett vägskäl....

Carolina Lahbo – grundaren av Women in Business

Carolina Lahbo, grundaren av WiB, Women in Business berättar om varför...

Britt-Inger Jonsson driver BitWeb24

Britt-Inger Jonsson som driver BitWeb24 bygger hemsidor. Här berättar hon om...

Matilda Lorén – en av grundarna bakom Equine Academy

Tjugosjuåriga Matilda Lorén är en av grundarna bakom Equine Academy, en...
X
X