Tuesday, June 18, 2024
spot_img

Utvalt:

Nyckeln till ett lyckat generationsskifte 

I samarbete med verksamt.se År 2010 står familjeföretaget Kvistberga inför...

Carolina Lahbo – grundaren av Women in Business

Carolina Lahbo, grundaren av WiB, Women in Business berättar...

Britt-Inger Jonsson driver BitWeb24

Britt-Inger Jonsson som driver BitWeb24 bygger hemsidor. Här berättar...

Så hittar du den dolda inboxen på Facebook

 De flesta på Facebook känner nog till att finns en inkorg för meddelanden kopplat till vår Facebook-profil, men vad många inte vet om är att det finns en dold inkorg också. Denna inkorg är dold för dig så i ditt vanliga och ”normala” användande av Facebook kommer du troligtvis aldrig i kontakt med den. Resultatet blir att du missar väldigt många meddelande, vilket kan vara förödande för din verksamhet som företagare menar fotograf Jens C Hilner, som gör mycket av sin marknadsföring via Facebook och andra sociala medier. 

Text Nina Jansdotter Foto PhotoMedia

Meddelande från personer som du inte är vän med på Facebook hamnar alltså i den dolda inboxen, vilket är Facebooks sätt att skydda dig från spam, fejkprofiler och diverse oseriösa förfrågningar av olika slag.
– Även om många meddelanden just är sådant som du inte vill läsa finns där ofta även meddelanden som är viktiga för dig. Det kan vara blivande kunder som har någon fråga till dig eller andra kontakter som är viktiga. Resultatet kan bli att den som skickat sitt meddelande tror att du inte brydde dig om att svara för att du inte var intresserad, vilket inte alls är bra, säger Jens C Hilner.
För att försvåra situationen slinker dock vissa meddelanden ändå igenom som en förfrågan om att godta detta meddelande från en okänd person. Detta är också vilseledande för då tror du att du ändå nås av meddelanden från okända men dock är det bara en bråkdel, fortsätter han.
– Även om man vet om denna dolda inkorg så är det jättesvårt att komma ihåg att kolla den. Jag har missat många jobbförfrågningar här och resultatet är också att många tror att jag inte bryr mig om att svara.

Att tänka på
Om någon skickar meddelande till dig på Facebook och ni inte är vänner, då ser du troligtvis inte deras meddelande, men om du godkänner deras vänförfrågan kommer meddelandet fram.
– Detta är viktigt när du interagerar med människor på Facebook. Kolla alltid vänförfrågningarna så att du inte missar något som är jobbrelaterat för om ni inte är vänner så fungerar inte kommunikationen som vanligt, via den öppna inboxen, säger Jens.
Ta därför som rutin att kolla den dolda inkorgen, samt att godkänn de vänförfrågningar från de profiler som verkar seriösa, för då missar du inga jobberbjudanden. Skulle det vara oseriösa personer så kan ni bara snabbt blockera personen, tillägger han.

Så gör du rent praktiskt
Facebook uppgraderar design och funktioner jämt och ständigt, så hur det fungerar att kolla den dolda inboxen kan tyvärr ändra sig, menar Jens.
– Men just nu når du din dolda inkorg genom att du från datorn kollar meddelandeikonen på Facbook. Där står även en länk med meddelandeförfrågningar, klicka där så ser du att där ligger en massa meddelanden du inte sett innan.
Om du går in från Messengerappen så klickar du på ”personer” i menyn längst ner på appen, sedan klickar du på meddelandeförfrågningar. Detta kan mycket väl se olika ut från telefon till telefon men du lär hitta det om du söker lite.
– Här finns mycket att lära så att man hänger med och inte missar chanser till jobb, avslutar Jens.

 

- A word from our sponsors -

Most Popular

More from Author

Nyckeln till ett lyckat generationsskifte 

I samarbete med verksamt.se År 2010 står familjeföretaget Kvistberga inför ett vägskäl....

Carolina Lahbo – grundaren av Women in Business

Carolina Lahbo, grundaren av WiB, Women in Business berättar om varför...

Britt-Inger Jonsson driver BitWeb24

Britt-Inger Jonsson som driver BitWeb24 bygger hemsidor. Här berättar hon om...

Matilda Lorén – en av grundarna bakom Equine Academy

Tjugosjuåriga Matilda Lorén är en av grundarna bakom Equine Academy, en...
X
X