Thursday, July 18, 2024
spot_img

Utvalt:

Claes Mårtén satsar stort på sin app Hummy

Claes Mårtén är entreprenören som satsar stort på sin...

Nyckeln till ett lyckat generationsskifte 

I samarbete med verksamt.se År 2010 står familjeföretaget Kvistberga inför...

Carolina Lahbo – grundaren av Women in Business

Carolina Lahbo, grundaren av WiB, Women in Business berättar...
HemInspirationIntervjuFöretag för hälsans skull

Företag för hälsans skull

När kroppen och knoppen sade ifrån, valde Anna Kindeberg Silveby att starta eget. Trots att valet föll på hälsobranschen och dess mördande konkurrens, har företaget Cre8You på ett år växt så pass att Anna måste ta in hjälp för att hinna med alla klienter.
– Man måste vara sann mot sig själv och lyssna till sitt hjärta. Då går allt att genomföra, säger hon.

Kockyrket och dess tempo började slita på kroppen. Ett alltför högt tempo under lång tid gav konstant trötthet och återkommande ångest. Anna Kindberg Silveby behövde komma loss, byta spår i livet och hitta en mening igen. Hon utbildade sig till hälsoutvecklare, personlig tränare och massör, sa upp sig och startade eget.

fullsizerender-kopia
Anna Kindberg Silveby

– Visst var det läskigt, tänk om ingen skulle komma på mina pass? Men jag hade inget val, med en sjukskrivning i ryggen ville jag aldrig gå tillbaka igen. Jag behövde få bestämma själv för att vara och förbli kreativ i mitt yrke. Dessutom hade jag behov av att kunna sätta mina egna tider för att vara mer närvarande för mina barn, säger hon.

Ett företag tar form
Anna ville arbeta med träning, men behövde också deltagare för att kunna bedriva en verksamhet. Tanken med Utefysen, som hon kallar en del av sin uteträning, var att få individer till att känna träningsglädje. Det var viktigt för henne att alla skulle känna sig välkomna. Med en specialutbildning i ryggen som tränare åt mammor som genomgått en graviditet, ville hon även erbjuda mammaträning.

Var började du?
Namnet på mitt företag fick bli CRE8YOU (skapa dig) och tillsammans med min man satte vi ihop en hemsida och gjorde reklamlappar om Utefysen samt Mammafysen som vi satte upp runt om i Hässelby där vi bor. Plötsligt började anmälningarna komma in, och den första säsongen av Utefysen startade med 24 deltagare, Mammafysen med 18.

Hur lång tid tog det innan du fick fart på verksamheten?
Det tog fart ganska direkt. Eftersom jag har min utbrändhet i ryggen har det varit viktigt för mig att inte ta på mig för mycket, men jag har haft ständigt med jobb ända sedan starten.

Vad erbjuder du i dag?
Nu är det 1 år sedan start och jag har nu 70 deltagare i Utefysen, 30 i Mammafysen samt en mindre skara enskilda PT-klienter. Jag erbjuder även Seniorträning i PT-grupp om max 8 personer, PT-grupper för “vanliga” motionärer om max 8 personer, Boxfys i PT-grupp om max 6 personer, massage och snart också Kundaliniyoga.

Hur valde du bolagsform?
Jag hade inget startkapital så jag valde enskild firma, planen är att omvandla till aktiebolag efter årsskiftet.

Hur har du marknadsfört dig?
Reklamlappar och sociala medier som Instagram och Facebook. Jag lägger dagligen upp bilder på mina grupper i verksamheten.

Hur hittade du din nivå för priser på dina tjänster?
Jag scannade av marknaden och tittade på andras hemsidor

Hur har du löst bokföring och övriga papper?
Jag har gjort min man till prokurator i företaget. Han gillar siffror och jag kan inte räkna, så hans roll var given.

Vilka misstag har du gjort?
Anpassat tider för klienter så mycket att jag slagit knut på mig själv. Det gör jag inte längre.

Vad är ditt råd till den som funderar på att starta eget/precis har startat?
Var sann mot dig själv, lyssna på råd men följ i första hand ditt hjärtas röst. Fråga dig själv vad du vill skapa, vad är din drivkraft, och vad behöver du för att förverkliga dina idéer. Ge dig själv tid för reflektion och fira dina delmål.

Hur ser framtiden ut?
Från och med förra veckan ingick jag samarbete med två andra personliga tränare som hjälper mig i företaget med seniorträning, massage, boxfys och mammaklasser, eftersom jag inte hinner med allt ensam.

Hur har du löst det praktiska med din personal?
De får procent på de grupper eller den massage de utför. Jag sköter marknadsföring och tar emot anmälningar från deltagare. De behöver i princip bara komma och göra sitt jobb, ingenting mer.


Fakta
Namn: Anna Kindberg Silveby
Ålder: 35
Bor: Hässelby
Verksam: I Hässelby
Företag: CRE8YOU

 

- A word from our sponsors -

Most Popular

More from Author

Claes Mårtén satsar stort på sin app Hummy

Claes Mårtén är entreprenören som satsar stort på sin app Hummy,...

Nyckeln till ett lyckat generationsskifte 

I samarbete med verksamt.se År 2010 står familjeföretaget Kvistberga inför ett vägskäl....

Carolina Lahbo – grundaren av Women in Business

Carolina Lahbo, grundaren av WiB, Women in Business berättar om varför...

Britt-Inger Jonsson driver BitWeb24

Britt-Inger Jonsson som driver BitWeb24 bygger hemsidor. Här berättar hon om...
X
X