Thursday, November 30, 2023
spot_img

Utvalt:

Therese Olsson VD för Venture Cup Sverige.

Therese Olsson, är VD för Venture Cup Sverige. Det...

Linn Mayer grundare av Klinikum

Linn Mayer driver ett företag inom sjukvård och hälsa...

Gokind grundare Gustaf Anselmsson

Gokind grundades av två kognitionsvetare från Linköpings Universitet, Hjalmar...
HemNyheterÅrets unga entreprenör

Årets unga entreprenör

Erik Gatenholm, grundare av Cellink, blev Årets Unga Entreprenör Sverige 2016 på Entreprenörsgalan Sverige.

Den årliga Entreprenörsgalan Sverige ägde rum den 22 september på Grand Hotel i Stockholm. Erik Gatenholm, grundare av Cellink, tog emot utmärkelsen Årets Unga Entreprenör Sverige 2016. Alla de fyra nominerade hade tidigare på dagen presenterat sitt företag och sin affärsidé för en jury bestående av medlemmar från Founders Alliance.

Juryns motivering till vinnaren löd:

”För en idé som verkligen är mind blowing, och med potential att bygga ett stort och globalt företag som bidrar till en bättre värld, tror vi på denna person som entreprenör och ledare. ”

Skriver ut mänskliga organ

Erik startade Cellink 2015 med affärsidén att printa fullt fungerande mänskliga organ och vävnader samt sälja 3D-Bioskrivare och relaterade produkter. Företaget är det första 3D-bioprintingföretaget i Skandinavien. Det är även världens första bioinkföretag som kommersialiserar 3D- bioprintingsystem för att producera mänskliga organ samt mänsklig vävnad. Kunderna är främst forskare som arbetar med att ta fram nya sätt att producera implantat och mänskliga organ, men även forskare som arbetar med testning av nya produkter inom medicin- och kosmetikabranscherna.

Viktigt pris

Det var en stolt och glad Erik Gatenholm som tog emot utmärkelsen.

– Helt underbart och kul från början till slut! Det var spännande att träffa juryn och få berätta om affärsidén och den disruptiva innovationen som gjort det möjligt att sälja på en traditionell marknad. Vinsten betyder allt för mig och företaget! Den ger oss uppmärksamhet och ära, och det känns att det vi gör har betydelse och mening.

Fina företag nominerade

Förutsättningen för att bli korad till Årets Unga Entreprenör är att man är under 30 år, ses som en framtida förebild och har en verksamhet som omsätter minst 100 000 kronor.

– Alla de nominerade har lyckats skapa fantastiska företag. Eriks affärsidé ligger inom ett mycket viktigt och intressant område. Att få dela ut Årets Unga Entreprenör Sverige till en ung entreprenör med en idé som kommer att få stor betydelse för människor känns otroligt roligt. Det ska bli spännande att följa Eriks fortsatta företagsbyggande. Han har genom sin affärsidé och sitt driv alla förutsättningar för att lyckas, säger Niclas Carlsson, VD och grundare av Founders Alliance.

- A word from our sponsors -

Most Popular

Föregående artikel
Nästa artikel

More from Author

Therese Olsson VD för Venture Cup Sverige.

Therese Olsson, är VD för Venture Cup Sverige. Det är en ideell...

Linn Mayer grundare av Klinikum

Linn Mayer driver ett företag inom sjukvård och hälsa som heter...

Gokind grundare Gustaf Anselmsson

Gokind grundades av två kognitionsvetare från Linköpings Universitet, Hjalmar Norell och...

Att lyckas med ett företag idag är verkligen ingen enmansgrej.

Sponsrat inlägg i samarbete med verksamt.se Att våga be om hjälp kan...
X
X