Thursday, April 18, 2024
spot_img

Utvalt:

Nyckeln till ett lyckat generationsskifte 

I samarbete med verksamt.se År 2010 står familjeföretaget Kvistberga inför...

Carolina Lahbo – grundaren av Women in Business

Carolina Lahbo, grundaren av WiB, Women in Business berättar...

Britt-Inger Jonsson driver BitWeb24

Britt-Inger Jonsson som driver BitWeb24 bygger hemsidor. Här berättar...
HemEkonomiBetallösningar3 smidiga betallösningar

3 smidiga betallösningar

Vad man kan utveckla för affärsidé som riktar sig mot turister är det bara fantasin som sätter stopp för. Och att inte ha någon fast punkt med disk och kassaapparat behöver inte vara ett hinder. I dag finns flera smidiga betallösningar att använda sig av. Vilken passar din verksamhet bäst?

iZettle
De smidiga kortläsarna från iZettle, som man kan ta med i fickan, för att sedan koppla in i smartphonen eller surfplattan har blivit populära hos företagare på språng. Nu har man tagit steget längre och lanserat nästa generations betalterminal i Storbritannien. Card Reader Pro Contactless är även den en kompakt och portabel kortläsare som integrerar Chip & PIN-betalningar och kontaktlösa betalningar. Den har även stöd för Apple Pay. Den nya kortläsaren kommer till Sverige inom de närmsta månaderna. – Det här gör iZettle till det första företaget i sitt slag att erbjuda små företag stöd för Apple Pay och kontaktlösa betalningar. Vår nya läsare stödjer även andra mobila betalningsapplikationer, som till exempel Google Wallet, säger Jacob de Geer.

SumUp
Förra hösten lanserades mobilbetalningslösningen SumUp på den Svenska marknaden. Med en fast transaktionsavgift på 1,9 procent oavsett vilket betal- eller kreditkort som används och egenutvecklade betalterminaler, som enkelt kopplas till telefonen eller surfplattan, tror företaget att det ska vinna mark bland svenska småföretagare.

Swish Företag
Det bankgemensamma initiativet Swish har tagit Sverige med storm och har nu drygt fyra miljoner användare. Förutom att enkelt swisha pengar mellan privatpersoner kan även företag som varken har kassa eller kortläsare använda sig av den populära appen. Ansluter man sitt företag till Swish får man ett eget nummer, som börjar med 123, följt av en unik serie om sju siffror. Pengarna som swishas kommer in på kontot inom några sekunder. Kostnaden för Swish Företag beror på vilken bank du har, men ligger ungefär på 500 kronor per år och 2 kronor per mottagen betalning.

- A word from our sponsors -

Most Popular

Föregående artikel
Nästa artikel

More from Author

Nyckeln till ett lyckat generationsskifte 

I samarbete med verksamt.se År 2010 står familjeföretaget Kvistberga inför ett vägskäl....

Carolina Lahbo – grundaren av Women in Business

Carolina Lahbo, grundaren av WiB, Women in Business berättar om varför...

Britt-Inger Jonsson driver BitWeb24

Britt-Inger Jonsson som driver BitWeb24 bygger hemsidor. Här berättar hon om...

Matilda Lorén – en av grundarna bakom Equine Academy

Tjugosjuåriga Matilda Lorén är en av grundarna bakom Equine Academy, en...
X
X