Friday, April 12, 2024
spot_img

Utvalt:

Nyckeln till ett lyckat generationsskifte 

I samarbete med verksamt.se År 2010 står familjeföretaget Kvistberga inför...

Carolina Lahbo – grundaren av Women in Business

Carolina Lahbo, grundaren av WiB, Women in Business berättar...

Britt-Inger Jonsson driver BitWeb24

Britt-Inger Jonsson som driver BitWeb24 bygger hemsidor. Här berättar...

Forward and Rewind

Vart tusan är kontrollen med alla knappar som skulle kunna förändra, förbättra eller bara hoppa över lite oro och rädsla när jag behöver den som mest?

Är det bara jag? Eller finns det någon annan, du? Som ibland får en känsla av att pausa livet? Spola fram livet, eller spola tillbaka livet… Livet som entreprenör är som att åka berg och dalbana. Ibland så skulle jag vilja ha en Life remote contral precis som Adam Sandler i filmen Klick. Bara så enkelt, ett klick, så kunde jag stoppa eller pausa livet. Hinna fundera på vad jag egentligen skulle vilja ta för beslut i just den sekunden. Spola tillbaka för att lära mig av mina misstag och mina egna succéer. Åh ibland vill jag bara trycka på forward och hoppa fram 6 månader eller 1 år i tiden och få se att allt blev bra.

Jag älskar utmaningar som du kanske förstod på förra blogg inlägget som Maria Östlund skrev om 😉 jag är liksom utmanings junky men även vi är rädda ibland för det okända och riktigt stora utmaningar. Då adrenalinet inte finns där lika starkt utan mer oron och rädslan av att kanske inte lyckas med projektet eller affärsidén. Där står jag nu… Lite nervös, lite rädd och lite orolig att inte lyckas med allt det nya. När jag som 18 åring började med en produktlansering så hade jag inga rädslor hasttaggen då hade varit #nofear de fanns bara spänning rakt igenom…. Eller ja, det är så jag minns det, haha. Men inte riktigt så det var.

Värmen som stiger, oron som kickar in, rädslan av att allt ska gå åt helvete. Att jag ska säga fel ord och att mina kompisar skulle tycka att jag inte var bra. Livrädd för att gå in i Huddinge kommun sal och leverera en företagspresentation för vår klass nära och kära egentligen. Komiskt. Då ville jag sjunka genom marken och inte komma tillbaka. Då ville jag trycka på forward på life remoten. OM jag då hade tryckt på knappen och sett framtiden, egentligen bara 1 år fram i tiden så hade jag sett mig själv på en stor scen, med mygga, spotlight och en publik på 2000 personer som jublar in mig på scen. Ibland kan de va bra att spola fram. Ibland att trycka på paus. Ibland gå tillbaka. Men jag tror ändå att största utmaningen ibland är att leva igenom oviseten och oron och av kraft från mig själva och med hjälp av andra ta mig igenom alla faser i en entreprenörsvardag men även i mitt liv i stort. För precis som Adam Sandler i filmen, några klick för mycket och jag skulle missade det bästa av livet. Resan i sig.

Vad skulle du vilja klicka dig igenom just nu? Jag är nyfiken, vad stor du inför just nu som
du är lite orolig över eller rädd… Dagens kram Maria

*fluffy out*

 

- A word from our sponsors -

Most Popular

More from Author

Nyckeln till ett lyckat generationsskifte 

I samarbete med verksamt.se År 2010 står familjeföretaget Kvistberga inför ett vägskäl....

Carolina Lahbo – grundaren av Women in Business

Carolina Lahbo, grundaren av WiB, Women in Business berättar om varför...

Britt-Inger Jonsson driver BitWeb24

Britt-Inger Jonsson som driver BitWeb24 bygger hemsidor. Här berättar hon om...

Matilda Lorén – en av grundarna bakom Equine Academy

Tjugosjuåriga Matilda Lorén är en av grundarna bakom Equine Academy, en...
X
X