Thursday, June 20, 2024
spot_img

Utvalt:

Nyckeln till ett lyckat generationsskifte 

I samarbete med verksamt.se År 2010 står familjeföretaget Kvistberga inför...

Carolina Lahbo – grundaren av Women in Business

Carolina Lahbo, grundaren av WiB, Women in Business berättar...

Britt-Inger Jonsson driver BitWeb24

Britt-Inger Jonsson som driver BitWeb24 bygger hemsidor. Här berättar...

Varför ska vi utmana oss själva?

Ofta får man höra att man måste våga utmana sig själv, kliva utanför boxen för att ta sig framåt i livet. Ord som försvinner ur huvudet lika fort som de kom in. Man lyssnar, reflekterar för att sen tuffa på i samma gamla hjulspår.

MEN, på senare tid har vi fokuserat mer på det där med utmaningar på kontoret. Speciellt nu när vi startat vårt samarbete med Maria Berghäll och börjat skissa på den bok som vi jobbar med. En bok som kommer att vara fylld med utmaningar.

Dags att leva som man lär. Vi har börjat kliva utanför vår box.

Ett exempel från vardagslivet. Jag tränar i en vuxengrupp i gymnastik. När vår tränare Lisa för några veckor sedan sa att i dag ska ni göra huvudvolt tänkte jag att hon inte riktigt är klok… Frestande att ställa sig mot ribbstolarna med den grupp som tittade på, men jag antog utmaningen.

Pulsen steg, adrenalinet pumpande. Tankarna när jag sprang fram mot plinten snurrade, hur illa kommer jag att göra mig? Men jag lyckades. (Kan erkänna att det nog inte såg så där smidigt och enkelt ut som jag föreställer mig i mitt huvud) Men jag lyckades. Känslan efteråt går inte att beskriva. Kunde inte låta bli att skryta för en massa människor som inte hade nån aning om vad jag pratade om. Huvudvolt??

Priset man får betala när man utmanar sig är sönderbitna naglar och dålig nattsömn. Men vinsten man får när man väl gör det är värd all oro och ångest.

I dag står jag inför nästa stora utmaning. Föreläsa tillsammans med Maria Berghäll på Business Bloggers event för dem med intresse för business och sociala medier. Jag har aldrig föreläst.

Jag ska erkänna, jag är skitnervös. Sitter här i soffan och försöker komma på anledningar till att ställa in. Sömnen i natt var väl sisådär.

Men jag kommer att åka dit och utsätta mig för det som just nu känns helt omöjligt!

Vi ses på andra sidan!

Förresten, tänkte kolla vad du har gjort på sistone för att utmana dig själv?

/Maria

 

 

- A word from our sponsors -

Most Popular

Föregående artikel
Nästa artikel

More from Author

Nyckeln till ett lyckat generationsskifte 

I samarbete med verksamt.se År 2010 står familjeföretaget Kvistberga inför ett vägskäl....

Carolina Lahbo – grundaren av Women in Business

Carolina Lahbo, grundaren av WiB, Women in Business berättar om varför...

Britt-Inger Jonsson driver BitWeb24

Britt-Inger Jonsson som driver BitWeb24 bygger hemsidor. Här berättar hon om...

Matilda Lorén – en av grundarna bakom Equine Academy

Tjugosjuåriga Matilda Lorén är en av grundarna bakom Equine Academy, en...
X
X