Monday, February 26, 2024
spot_img

Utvalt:

Britt-Inger Jonsson driver BitWeb24

Britt-Inger Jonsson som driver BitWeb24 bygger hemsidor. Här berättar...

Matilda Lorén – en av grundarna bakom Equine Academy

Tjugosjuåriga Matilda Lorén är en av grundarna bakom Equine...

Therese Olsson VD för Venture Cup Sverige.

Therese Olsson, är VD för Venture Cup Sverige. Det...
HemNyheterUtmärkelsen SKAPA i Alfred...

Utmärkelsen SKAPA i Alfred Nobles minne

I tisdagas, den 13 oktober, utsågs årets vinnare av SKAPA-priset i region Stockholm. Vinnarna erhåller varsin prischeck och går nu vidare till den nationella tävlingen med prisutdelningen vid SKAPA-galan på Stockholmsmässan den femte november.

En av årets vinnare av SKAPA-utvecklingspris i Stockholmslän är innovatörerna till CAD Derector, Max Mohammadhassan Mohammadi och Allen Ali Mohammadi som tillsammans har skapat en metod för att tidigt göra en korrekt diagnos av kranskärlssjukdomen Coronary Artery Disease (CAD).

Den andra vinnaren heter Dr. Adrian Jose Cabezas Morales som utvecklat Nano Controls partikelseparator som gör det enklare att erhålla en renare miljö på ett mer användarvänligt och kostnadseffektivt sätt. Tekniken separerar partiklar från gaser och luft.

SKAPA-Framtidens Innovatör, är ytterligare en utmärkelse som delas ut med syftet att inspirera och ge stöd åt unga innovatörer i åldersspannet 18-29 år. I Stockholms län utsågs två vinnare av priset Framtidens Innovatör, Therese Gedda och Hampus Sethfors tillsammans med Joel Holmbergs.

Therese Geddas innovation 30minMBA är en tjänst för mobilt lärande för Svenska och internationella företag. Innovationen gör det möjligt att lära sig de senaste affärskoncepten inom områden som ledarskap, entreprenörskap och produktivitet på ett minnesvärt och användbart sätt.

De andra vinnarna, Hampus Sethfors och Joel Holmbergs reseplanerare ResLedaren är speciellt framtagen för personer med kognitiva funktionsnedsättningar som till exempel autism och adhd. Appen innehåller minnesstöd, vad man ska komma ihåg att ta med på resan, överblicksvy om var man befinner sig på resan, påminnelse om att gå av vid rätt station och karta från slutstationen till slutadress.

SKAPA är en stiftelse som skapats till minne av Alfred Nobel 1985. Bakom stiftelsen står Stockholmsmässan och Svenska Uppfinnareföreningen med stöd av Almi Företagspartner, VINNOVA, PRV samt stiftelsen Agne Johanssons Minnesfond.

- A word from our sponsors -

Most Popular

More from Author

Britt-Inger Jonsson driver BitWeb24

Britt-Inger Jonsson som driver BitWeb24 bygger hemsidor. Här berättar hon om...

Matilda Lorén – en av grundarna bakom Equine Academy

Tjugosjuåriga Matilda Lorén är en av grundarna bakom Equine Academy, en...

Therese Olsson VD för Venture Cup Sverige.

Therese Olsson, är VD för Venture Cup Sverige. Det är en ideell...

Linn Mayer grundare av Klinikum

Linn Mayer driver ett företag inom sjukvård och hälsa som heter...
X
X