Tuesday, June 18, 2024
spot_img

Utvalt:

Nyckeln till ett lyckat generationsskifte 

I samarbete med verksamt.se År 2010 står familjeföretaget Kvistberga inför...

Carolina Lahbo – grundaren av Women in Business

Carolina Lahbo, grundaren av WiB, Women in Business berättar...

Britt-Inger Jonsson driver BitWeb24

Britt-Inger Jonsson som driver BitWeb24 bygger hemsidor. Här berättar...
HemInspirationIntervjuFem Snabba med Göran Gustafsson

Fem Snabba med Göran Gustafsson

About Time erbjuder tjänsteföretagare inom RUT- och städbranschen ett affärssystem för att underlätta det administrativa arbetet. I systemet sköter man schemaläggning, tidrapportering och fakturering. För att kunna erbjuda tjänsteföretagarna en helhetslösning har About Time nyligen inlett ett samarbete med Hogia.

Goran-Gustafsson-About-Time-AB_Starta & Driva ForetagBerätta om About Time?
– Allt började 2004 med tjänsten grannar.se. Det var ett sätt att hitta hjälp i sin närhet med hjälp av internet. Det var helt nytt då så vi la mycket tid på skatteregler för hushållsnära tjänster mellan privatpersoner. Mitt i den politiska debatten om RUT-avdraget 2007 öppnades nya möjligheter för oss så vi startade även HemQ.se och sålde senare grannar.se. HemQ.se. är en portal för arbetsgivare som vill ge sina anställda hushållsnära tjänster som löneförmån. Vi tittade mycket på hur Hemfrid hade gjort, men gjorde det på ett annat sätt, vi erbjöd en palett av företag. Vi fick då frågan från flera av dessa företagare om vi kunde utveckla ett affärssystemsystem för hantering av deras kunder. Då utvecklade vi Timewave, som numer är det vi helt fokuserar på.

Vad är Timewave?
– Det är ett webbaserat affärssystem där hjärtat är schemaläggning. Systemet är främst anpassat till hemservicebranschen, som utför korta, återkommande uppdrag ute på fält. Efter att kunderna lagt upp sina bokningar räknar en motor ut schemat. De anställda, som ofta är ute på vift, får information om uppdragen direkt i mobilen. De tidrapporterar när de är klara. En administratör kan då se om det skett några avvikelser, om något uppdrag tagit längre tid än beräknat. Har det inte skett några avvikelser sker en automatisk fakturering med skattereduktionen inkluderad.

Hur fick ni idén till namnet About time?
– Det är dubbeltydigt, time syftar på den tid man spar med hushållsnära tjänster. För mig och min kollega var det på tiden att bli egna företagare.

Ni har precis inlett ett samarbete med Hogia, varför då?
– Vi kompletterar varandra bra. Timewave sköter allt utom lönespecifikationer och bokföring, därför behöver man komplettera med ett ekonomisystem. Vi har jobbat även med andra, men tajtare med Hogia. Vår strategi är att erbjuda en helhetslösning till kunden. Vi kan inte vara bäst på allt därför är det bra med ett samarbete.

Hur ser du på framtiden och RUT, varför behövs RUT?
– RUT-avdraget har gjort att priset för hushållsnära tjänster har hamnat på en skälig nivå. Tack vare det har folk råd att betala för tjänsterna så branschen har vuxit fram med kollektivavtal och tjänstepension. Tyvärr är det fortfarande ett slagträ i den politiska debatten, det är pinsamt när politikerna uttalar sig om att avdraget används till cocktailpartyn och inomhuspooler. Att sänka maxbeloppet från 50?000 kronor till 25?000 kronor per år är okej. Det är fortfarande en rimlig peng. Men debatten förvirrar kunderna, vilket kan göra att de tvekar att köpa tjänsterna eller inte köpa dem alls. Denna bransch har medfört enorma fördelar för folk som behöver ett första insteg till arbetsmarknaden. De som arbetar inom dessa företag är ödmjuka, jordnära, hårt arbetande och otroligt serviceinriktade. Det är en positiv bransch. Hushållen är nöjda och de som får jobb är glada.

- A word from our sponsors -

Most Popular

More from Author

Nyckeln till ett lyckat generationsskifte 

I samarbete med verksamt.se År 2010 står familjeföretaget Kvistberga inför ett vägskäl....

Carolina Lahbo – grundaren av Women in Business

Carolina Lahbo, grundaren av WiB, Women in Business berättar om varför...

Britt-Inger Jonsson driver BitWeb24

Britt-Inger Jonsson som driver BitWeb24 bygger hemsidor. Här berättar hon om...

Matilda Lorén – en av grundarna bakom Equine Academy

Tjugosjuåriga Matilda Lorén är en av grundarna bakom Equine Academy, en...
X
X