Friday, February 23, 2024
spot_img

Utvalt:

Britt-Inger Jonsson driver BitWeb24

Britt-Inger Jonsson som driver BitWeb24 bygger hemsidor. Här berättar...

Matilda Lorén – en av grundarna bakom Equine Academy

Tjugosjuåriga Matilda Lorén är en av grundarna bakom Equine...

Therese Olsson VD för Venture Cup Sverige.

Therese Olsson, är VD för Venture Cup Sverige. Det...
HemInspirationVeckans entreprenör – StädAstrid...

Veckans entreprenör – StädAstrid integrerar genom lokalvård

StädAstrid är företaget med stort socialt engagemang. Grundaren Astrid Karlsson hjälper nyanlända svenskar att komma in i arbetslivet genom enklare kurser i svenska samt timanställning inom lokalvård.

stadastrid-1Astrid Larsson har arbetat som städare i 18 år. 2014 fick hon möjligheten att hålla i lokalvårdskurser på lätt svenska hos föreningen Khatoon, Tehuset i Karlskoga, vilket gav henne stor insikt i utlandsföddas kamp för anställning i Sverige. Soheila Fors, eldsjäl i Tehuset, frågade Astrid ”Vad har du i handen?”.
— Hon ställde frågan för att jag skulle inse på vilket sätt jag kan hjälpa till. Jag svarade ”en städmopp”.

För ett år sedan startade hon därför företaget StädAstrid, med hjälp av NyföretagarCentrum Karlstad. Hon gick på fyra träffar där hon lärde sig om marknadsföring, ekonomi, juridik och affärsplaner. Därefter hade hon en mentor under sitt första år som företagare.

I dag jobbar hon för integration genom lokalvård. Genom kurser utbildar hon nyanlända i lättare svenska för att förenkla deras väg till arbete, och efter behov anställer hon även sina kursdeltagare. För tillfället har hon sex personer hon kan ringa in.
— Jag vill jobba med det här tills jag dör. Det är ett nästan euforiskt sätt att jobba på. Jag har möjlighet att ge människor som i vissa fall varit i Sverige i flera år ett jobb, en referens och något att sätta på sitt CV.

- A word from our sponsors -

Most Popular

Föregående artikel
Nästa artikel

More from Author

Britt-Inger Jonsson driver BitWeb24

Britt-Inger Jonsson som driver BitWeb24 bygger hemsidor. Här berättar hon om...

Matilda Lorén – en av grundarna bakom Equine Academy

Tjugosjuåriga Matilda Lorén är en av grundarna bakom Equine Academy, en...

Therese Olsson VD för Venture Cup Sverige.

Therese Olsson, är VD för Venture Cup Sverige. Det är en ideell...

Linn Mayer grundare av Klinikum

Linn Mayer driver ett företag inom sjukvård och hälsa som heter...
X
X