Wednesday, December 6, 2023
spot_img

Utvalt:

Therese Olsson VD för Venture Cup Sverige.

Therese Olsson, är VD för Venture Cup Sverige. Det...

Linn Mayer grundare av Klinikum

Linn Mayer driver ett företag inom sjukvård och hälsa...

Gokind grundare Gustaf Anselmsson

Gokind grundades av två kognitionsvetare från Linköpings Universitet, Hjalmar...

Starta & Driva Företag-dagen 3 maj

Den 3/5 arrangerar vi Starta & Driva Företag-dagen i Stockholm både för dig som är entreprenör, driver företag eller funderar på att starta. Det blir en eftermiddag i entreprenörskapets tecken, fylld med spännande aktiviteter, föreläsningar, möten och nya kontakter. Kom och utvidga ditt kontaktnät och kanske hitta nya samarbetspartners, inspiration och konkreta tips eller hitta investerare till ditt nästa projekt. På plats hittar du massa utställare som hjälper och underlättar ditt företagande. Vi avrundar eftermiddagen med vår populära AW StartUp Bar som vanligt klockan 17:00. Begränsade antal platser anmäl dig redan idag för att säkra din plats.

  •  14:00-17:00 Föreläsningar – Presenteras löpande.
  •  15:00-17:00 Investerarhörna – Pitcha direkt till en investerare
  • 15:00-17:00 Utställning – Utställare presenteras inom kort, tävlingar.
  • 17:00-19:00 StartUp Bar – Vi avrundar dagen med vår populära AW och nätverka med andra företagare.

Välkommen till vårens roligaste händelse för företagare.

Föreläsningar

14:30-15:00 Jag leder - strategier för självledarskap

Jessica Jäger

För att komma dit du vill behöver du dagligen ta dig an den kanske svåraste ledarrollen av alla; den där du leder dig själv. Under föreläsningen får du strategier för hur du kan kliva in i och utveckla ditt självledarskap så att du på ett hållbart sätt ger större värde till fler människor och därmed skapar ett mer lönsamt företag.

15:00-15:30 Skapa värde i företagets sociala medier

Caroline Dahlqvist

På ett lättsmält sätt går vi igenom hur du får bäst effekt av företagets närvaro på sociala medier. Marknadsföring i Sociala Medier är en självklarhet för de flesta företagare. Idag räcker det inte med ett snyggt flöde och att posta regelbundet, dina följare har andra förväntningar.

15:00-16:00 Det är i backarna man rycker

Max Söderpalm

Vill du bli vinnaren som tar marknad när andra säljare tappar gnistan? Vill du bli säljaren som tänker positivt, förkortar säljprocessen och ser ditt arbete ur ett nytt perspektiv? Max Söderpalm är föreläsare och författare till 12 bästsäljande böcker om försäljning och framgång. Han har hjälpt mer än 1000 företag att öka sin försäljning.

15:30-16:30 Workshop ChatGPT: Vill du skriva bättre texter och spara tid?

Andreas Holmbäck

Då är ChatGPT rätt AI-modell för dig! Denna workshop ger dig en både praktisk och teoretisk introduktion till hur du kan använda ChatGPT för att förbättra din skrivförmåga. Du kommer genom praktiska övningar och uppgifter lära dig hur du kan skriva. Missa inte denna möjlighet att ta ditt skrivande till nästa nivå!

14:30-15:00 Dropshipping - få koll på reglerna

Karin Rumar

Den här föreläsningen hjälper och guidar dig som redan har, eller funderar, på att starta e-handel, att få koll på regler och lagar vid dropshipping. Vad som egentligen gäller och vad du som företagare behöver ha koll på. En affärsmodell som just nu är extremt snabbväxande är Dropshipping. En modell som innebär att tröskeln till att komma igång med e-handel blir väldigt låg, då man slipper både logistik och lagerhållning.

16:00-16:30 Så lyckas du med frakten

Lotta Söderström

Att skicka paket utanför Sveriges gränser behöver inte vara komplicerat. Vi ger användbara tips för hur man enkelt når nya marknader både inom och utanför EU. Med hjälp av bl.a. feedback från kunder i Europa vet vi vad konsumenter helst vill ha när de handlar online och vilka fällor man bör undvika.

16:30-17:00 Kan jag som företagare få a-kassa?

Wilma Forsberg - Sm

Kan jag som företagare få a-kassa? Självklart kan du det. Vi reder ut vanliga frågor om varför även en företagare ska vara medlem i en a-kassa och ger konkreta exempel på vad som gäller.

UTSTÄLLARE

StartUp Bar

Vi på Starta & Driva Företag tillsammans med våra partners önskar dig varmt välkommen till en grym kväll med mycket folk, mingel och inspirerande möten. 

StartUp Bar är ett initiativ som tagits av magasinet Starta & Driva Företag. Idéen är att på ett modernt och avslappnat sätt skapa nya kontaktytor för att främja företagande och entreprenörskap. Det är ett öppet forum där alla är välkomna, allt från entreprenörer till små och medelstora företag, eller för dig som bara är nyfiken och funderar på att starta eget.

X
X