Saturday, February 24, 2024
spot_img

Utvalt:

Britt-Inger Jonsson driver BitWeb24

Britt-Inger Jonsson som driver BitWeb24 bygger hemsidor. Här berättar...

Matilda Lorén – en av grundarna bakom Equine Academy

Tjugosjuåriga Matilda Lorén är en av grundarna bakom Equine...

Therese Olsson VD för Venture Cup Sverige.

Therese Olsson, är VD för Venture Cup Sverige. Det...

7 tips för hur du får ditt småföretag att växa på Instagram

Har du gett upp på att försöka få ditt företag att växa på Instagram? Oavsett om du försöker öka din försäljning, få fler kunder, öka din trafik eller expandera ditt varumärke så är Instagram plattformen att vara på. Instagram är en ganska svår plattform att växa på, men det är fortfarande en av de bästa plattformarna du kan använda dig av för att expandera ditt småföretag.

Här kommer Selma Jemelkas, virtuell assistent med det egna företaget Jemva, 7 bästa tips för att få ditt småföretag att växa på Instagram.

1. Ditt företag
Behandla ditt konto som ett företag, inte som ett Instagram-konto där du laddar upp mat och semesterbilder lite då och då. Fokusera på att bygga upp en riktig strategi och ha delmål.

2. Var kontinuerlig
Ifall du verkligen vill få ditt konto  att växa måste du vara kontinuerlig. Du måste lägga ner tiden på ditt konto för att fler av dina följare ska få upp ditt inlägg i sitt flöde, detta går inte om du endast laddar upp en bild varannan vecka. Idag finns det appar såsom Later som låter dig tidsbestämma dina inlägg så att de laddas upp den tid och dag du bestämt, så att du slipper tänka på det.

3. Lägg upp inläggen när dina följare är aktiva
Du behöver inte ladda upp tre inlägg om dagen för att ditt konto ska växa, genom att använda enkla trix kan du hålla dig till att posta en gång om dagen och ändå växa din följarskara.

Kolla upp när flest av dina följare är aktiva under dygnet och börja posta dina inlägg den tiden/dagen.

4. Kvalitet över kvantitet
Idag följer man de konton som tillför något i ens flöde. Allt fler och fler har förstått att det är typen av innehåll som gör att man får nya följare. Därför är det viktigt att du laddar upp inlägg med kvalitet istället för att bara ladda upp något.
Innan du publicerar ditt inlägg fråga dig själv ifall inlägget löser ett problem, ger inspiration eller underhåller dina följare.

5. Håll kvar dina följare på din profil
Precis som med alla andra plattformar älskar Instagram att deras användare stannar längre på plattformen. Lyckas du hålla kvar dina följare på ditt konto får du extra poäng av Instagram vilket leder till att du får en större räckvidd och fler personer kan se ditt inlägg. Ett tips för att få dina följare att stanna kvar på ditt inlägg är genom att använda sig av karusellinlägg(bildspel).

6. Använd relevanta hashtags
Hashtags är ett utmärkt sätt att nå nya följare med sitt inlägg då hashtags ger dig möjligheten att placera ditt innehåll framför personer som inte redan följer dig. Detta är även ett av de bästa sätten att hitta och börja nätverka med liknande konton.
Du får använda 30 hashtags per inlägg på Instagram och du bör använda alla 30. Du måste dock ha en strategi. Att använda alla de största hashtag ger dig inte mycket. Du måste tagga rätt hashtags för det inlägg du lägger upp.

7. Engagera dig med dina följare
Att engagera sig med sina följare är en av de absolut viktigaste punkterna som finns. Att gilla, kommentera, dela och svara på kommentarer är otroligt viktigt. Genom att engagera dig med dina följare ökar du ditt nätverk. Men om du vill att folk ska engagera sig i ditt innehåll måste du göra en del av engagemanget själv. Det är viktigt att även du gillar och kommenterar de personer du följer inlägg.

- A word from our sponsors -

Most Popular

More from Author

Britt-Inger Jonsson driver BitWeb24

Britt-Inger Jonsson som driver BitWeb24 bygger hemsidor. Här berättar hon om...

Matilda Lorén – en av grundarna bakom Equine Academy

Tjugosjuåriga Matilda Lorén är en av grundarna bakom Equine Academy, en...

Therese Olsson VD för Venture Cup Sverige.

Therese Olsson, är VD för Venture Cup Sverige. Det är en ideell...

Linn Mayer grundare av Klinikum

Linn Mayer driver ett företag inom sjukvård och hälsa som heter...
X
X