Tuesday, March 21, 2023
spot_img

Utvalt:

Anna Norlin tipsar vad som fick henne att ta steget till eget

Anna Norlin driver Worqiworqi, ett personligt bemanningsföretag i Göteborg....

Skriv bättre texter på halva tiden med AI

ChatGPT är en populär AI-modell som kan revolutionera hur...

Myndigheternas webbinarium blev sista peppen

Malin Lindkvist höll just på att starta sitt företag...
HemEntreprenörskap”Du är helt underbar!”...

”Du är helt underbar!” säger föreläsaren Tomas Eriksson

Föreläsaren Tomas Eriksson utgår från Stockholm och inspirerar till ökad arbetsglädje i hela landet. Hans brinner för att påminna oss om hur underbara vi alla faktiskt är.

– Vi människor vill bli sedda och bekräftade. När någon annan ser och bekräftar det bästa i oss känner vi oss betydelsefulla och behövda, säger Tomas.

Tomas Eriksson föreläser om arbetsglädje, konsten att lyfta varandra, teamwork och chefsglädje. Förmågan att kommunicera från det underbaraste i dig till det underbaraste hos din kund eller kollega går som en röd tråd i alla Tomas inspirationsföreläsningar.

– Du kan markant stärka motivation, relationer och resultat genom att kommunicera mer medvetet. På ett sätt som gör att de du pratar med får kontakt på sin storhet och sina styrkor, berättar föreläsare Tomas Eriksson

Som företagare är vi oftast självgenererande när det gäller motivation eftersom vi som skapare av verksamheten vill att den ska fungera och växa. Men även entreprenörer kan tappa i motivation från tid till annan. Och då är inspiration utifrån precis vad som behövs.-

– Det roligaste i mitt jobb är när jag möter en grupp som längtar efter och behöver inspiration. Som när jag nyligen föreläste i Göteborg för en grupp chefer på ett av våra större försäkringsbolag. Då hörde jag ”Det där ska jag prova redan i eftermiddag” spontant sägas från publiken under pågående föredrag. 

Att stora och medelstora företag anlitar föreläsare till konferensen och kickoffen för att höja motivationen och lönsamheten är ju ingen nyhet – men hur ska en egenföretagare och det lilla bolaget göra?

– Även för det lilla bolaget kan det vara klart lönsamt att anlita en motivationshöjande föreläsare. Och är du soloföretagare eller färre än tio i bolaget finns det mängder med olika öppna inspirationsevent att anmäla sig till. Ett event som jag varmt kan rekommendera är Möteskulturdagen som återkommer varje år och som jag i år (maj 2020) själv kommer medverka i som föreläsare. Där ger jag mina bästa tips för hur du kan vara ditt bästa du i mötet med andra.

Kan du ge oss ett smakprov?

– Avsätt en liten stund innan ditt nästa möte för att välja vem du vill vara i det möte som du har framför dig. Vem vill du att vi andra ska få möta? Vilken delar av din personlighet vill du gå in i det här mötet med? Den stressade eller närvarande? Den självupptagna eller nyfikna? Är det den avståndstagande eller varmhjärtade versionen av dig vi kommer att få möta? Genom att göra dig medveten om dig själv kan du också göra aktiva val och välja vägar som underlättar din arbetsdag, säger Tomas Eriksson.

Vi behöver alla fylla på med motivation och nya idéer – se den egna verkligheten i ett nytt och klarare ljus. Tänk om det inte handlar om att jobba hårdare utan att jobba med mindre motstånd. Du har världens möjlighet att vara ditt bästa du i varje möte. Vem väljer du att vara i ditt nästa möte?

 

- A word from our sponsors -

Most Popular

More from Author

Anna Norlin tipsar vad som fick henne att ta steget till eget

Anna Norlin driver Worqiworqi, ett personligt bemanningsföretag i Göteborg. De bemannar...

Skriv bättre texter på halva tiden med AI

ChatGPT är en populär AI-modell som kan revolutionera hur vi skriver...

Myndigheternas webbinarium blev sista peppen

Malin Lindkvist höll just på att starta sitt företag när hon...

Hur många kommer att dö på arbetsplatsen och vad kommer det att kosta?

Den psykiska ohälsan skenar i västvärlden. Den som mår psykiskt dåligt,...
X
X