Monday, July 15, 2024
spot_img

Utvalt:

Claes Mårtén satsar stort på sin app Hummy

Claes Mårtén är entreprenören som satsar stort på sin...

Nyckeln till ett lyckat generationsskifte 

I samarbete med verksamt.se År 2010 står familjeföretaget Kvistberga inför...

Carolina Lahbo – grundaren av Women in Business

Carolina Lahbo, grundaren av WiB, Women in Business berättar...
HemEkonomiSå ökar du dina...

Så ökar du dina chanser att få ett företagslån

De flesta mindre och nystartade företag hamnar någon gång i en situation där pengarna inte räcker till. Kanske behöver man köpa in en ny maskin, eller så får man inte betalt i tid från en kund. För att fortsätta växa är ibland ett lån den enda lösningen.

Idag finns det flertalet nischade långivare som fokuserar på lån till småföretagare. Trots det upplever många att det är byråkratiskt och krångligt att söka lån. Hur svårt är det egentligen? Lendo har lanserat en jämförelsetjänst för företagslån. Företagets VD Hanna Neidenmark tipsar om hur ett företagslån kan hjälpa ett företag att växa och hur man ökar sina chanser att få ett lån. 

Bör jag söka ett företagslån eller finansiera ur egen ficka?
– Är ditt företag i behov av finansiering och du väljer att söka ett företagslån istället för att finansiera med eget kapital så undviker du att låsa in dina privata pengar. Har du inget eget kapital att skjuta till, eller att intäkterna släpar på grund av sena kundfordringar, då kan ett företagslån också vara en bra möjlig lösning. Hos oss kan du ansöka om företagslån och välja bland flera bud från våra anslutna bankpartners.

Om jag ansöker om ett lån, hur ökar jag mina chanser att få bra villkor?
– Bättre villkor påverkas av flera faktorer. En är huruvida företaget har en personlig borgensman som säkerhet för lånet. Det innebär att en privatperson personligen går i god för lånet. Det kan vara du som söker eller en annan privatperson. Viktigt att veta är att borgensmannen blir personligt återbetalningsskyldig om företaget går i konkurs. De flesta långivare (borgenärer) kräver detta idag för att säkra att man får tillbaka de utlånade pengarna. Många småföretagare anser att detta är ett hinder att söka, men i dagsläget finns det få alternativa säkerheter som accepteras av långivare. 

3 tips
– för att öka dina chanser att få ett företagslån

1. Att pengar kontinuerligt rullar in
Du behöver kunna visa för långivaren att ditt företag har ett stadigt inflöde av intäkter och att det har varit så de senaste 6 månaderna.

2. Att du personligen går i god för lånet
Kan du eller annan privatperson gå i god för företagslånet ökar möjligheterna att få lånet beviljat. Varför? Långivaren vill säkra att man får tillbaka de utlånade pengarna.

3. Att företaget visar på god återbetalnings-förmåga
Majoriteten av långivare tar idag en så kallad kreditupplysning på företaget och den personliga borgensmannen för att säkerställa att det finns en god återbetalningsförmåga. Kreditvärdigheten påverkar vanligtvis lånevillkoren.

Om Lendo

Lendo är Sveriges största jämförelsetjänst för privat- och företagslån sedan 2007. Är ditt företag i behov av finansiering ska du alltid kolla med oss först. Genom en enkel webbansökan får du bud från flera långivare och väljer sedan det som passar ditt företag bäst. Börja alltid på Lendo.se. 

- A word from our sponsors -

Most Popular

More from Author

Claes Mårtén satsar stort på sin app Hummy

Claes Mårtén är entreprenören som satsar stort på sin app Hummy,...

Nyckeln till ett lyckat generationsskifte 

I samarbete med verksamt.se År 2010 står familjeföretaget Kvistberga inför ett vägskäl....

Carolina Lahbo – grundaren av Women in Business

Carolina Lahbo, grundaren av WiB, Women in Business berättar om varför...

Britt-Inger Jonsson driver BitWeb24

Britt-Inger Jonsson som driver BitWeb24 bygger hemsidor. Här berättar hon om...
X
X