Thursday, May 26, 2022
spot_img

Exclusive Content:

Det har aldrig varit lättare att misslyckas

Har du en bra affärsidé? Håller dina drömmar på...

Joanna Redebrant – grundare av affärsängelnätverk Nyfikna Investerare

Nyfikna Investerares affärsängelnätverk är den plattform Joanna Redebrant Törngren...

Tips när du ska köpa SEO till din e-handel

Att googla är det vanligaste sättet för oss att...
HemEntreprenörslivKrönikaKrönika - Vi är...

Krönika – Vi är av ett annat släkte

Det råder inför-semester-hysteri i Sverige. Överallt pratas det om vilka veckor man är ledig och vad man ska fylla dessa veckor med. Hur mycket man längtar och att nedräkningen har börjat. Och hur skönt är det inte med så många röda dagar just nu.

Själv ser jag hur mycket tid som rinner iväg. Tid som jag skulle behöva för att få i alla fall lite kontroll över alla bollar som flyger omkring i luften just nu. Missförstå mig inte nu, jag ser också fram emot sovmorgon, grillkvällar med vänner och strandhäng med familjen. Men jag blir allt mer övertygad om att vi entreprenörer är av ett annat släkte. Ett släkte som inte räknar semesterdagar och vi ser inte skillnad på om en dag är röd eller inte.

Egentligen är det inte så konstigt. Vi sätter mål på andra sätt än vad anställda gör och räknar inte tid på samma sätt. Och det är just det som är en av de främst fördelarna med att driva sitt eget företag.

Just tid är en av de främsta resurser vi har, enligt mig. Tid är även den största bristvaran. Jag är övertygad om att för oss är det ännu viktigare att fylla den tid vi har med meningsfullt innehåll. Saker som gör att vi tar våra företag i rätt riktning eller för den delen passar på att återhämta oss så vi orkar fortsätta framåt med samma energi och passion.

I den snart-semester-hets som sveper in som ett virus i landet vågar jag knappt nämna att jag aldrig förr har längtat så mycket till hösten då det i vårt företag kommer att hända så mycket spännande saker. Det är samma förväntansfulla spänning som man kände inte julafton som liten.

Just det, tålamod är något vårt entreprenörs-släkte inte har allt för mycket av. Men alla släkten har väl sina för- och nackdelar. Huvudsaken är att vi alla, oavsett vilket släkte vi tillhör, har ett eget val. Ett val att bestämma vad vi vill göra med våra liv, vilka drömmar vi väljer att följa och hur vi ska uppnå våra mål.

Är inte det en underbar tanke?

- A word from our sponsors -

Most Popular

More from Author

Det har aldrig varit lättare att misslyckas

Har du en bra affärsidé? Håller dina drömmar på att gå...

Joanna Redebrant – grundare av affärsängelnätverk Nyfikna Investerare

Nyfikna Investerares affärsängelnätverk är den plattform Joanna Redebrant Törngren själv saknade...

Tips när du ska köpa SEO till din e-handel

Att googla är det vanligaste sättet för oss att hitta varor...

SMÅA gav Ulf chansen att göra comeback som företagare

Företagaren Ulf Elgehed har varit medlem i SMÅA sedan 1986. Det...
X