Thursday, November 30, 2023
spot_img

Utvalt:

Therese Olsson VD för Venture Cup Sverige.

Therese Olsson, är VD för Venture Cup Sverige. Det...

Linn Mayer grundare av Klinikum

Linn Mayer driver ett företag inom sjukvård och hälsa...

Gokind grundare Gustaf Anselmsson

Gokind grundades av två kognitionsvetare från Linköpings Universitet, Hjalmar...
HemEkonomiFinansieringEntreprenörsbanken på kundens sida

Entreprenörsbanken på kundens sida

Marginalen Bank har utgått från behov och faktiska problem som småföretagare har för att ta fram nya produkter och lösningar. Den entreprenörsdrivna banken är agil och håller sig i framkant när det kommer till innovation och digitalisering.

För att vara relevant för småföretagare har Marginalen Bank tagit fram erbjudanden som möter deras behov
– Bankens filosofi är att vi ska erbjuda enkla och transparenta lösningar. Man ska veta vad man får och vad man kan förvänta sig. Vi erbjuder ett smörgåsbord där entreprenören själv kan plocka ihop de produkter man behöver, säger Gabriel Karlberg, som jobbar med affärsutveckling på Marginalen Bank.

Förutom traditionella företags- och sparkonton med ränta har de till exempel en egen redovisningsbyrå, tjänsten Hygglig för e-handlare och smarta lösningar för franchisetagare. De har dessutom ett brett utbud av finansieringslösningar. En av de senaste satsningarna är Uppstartslånet och Lilla företagslånet. Förmånligare lån som riktar sig till nystartade företag och företag i tidiga faser.
– Att få finansiering som nystartad är verkligen inte enkelt. Det var ett tydligt mål för satsningen med Uppstartslånet och Lilla företagslånet. Att tänka annorlunda och hjälpa till är viktigt och ingår som en del av vårt hållbarhetsarbete. Vi kallar oss en mänskligare bank, det ska finnas hjärta också.

Enkelt, digitalt och innovativt

De lägger stor vikt vid att lösningarna ska vara enkla och digitala.
– Vi jobbar systematiskt med digitalisering för att det ska vara lätt att bli kund och använda våra tjänster. Dessutom jobbar vi aktivt för att knyta till oss nya samarbetspartners som har innovativa och digitala lösningar. Vi måste ha örat mot rälsen för vem vet hur framtidens bank ser ut? Man kan inte ta fram allt på egen hand. Vi måste vara snabbfotade, innovativa, entreprenöriella, nytänkande och hitta konkreta lösningar på de behov och problem som finns bland kunderna.

Om Marginalen Bank

Marginalen är en entreprenörsledd, privatägd bank med rötter från 70-talet.
– Det gör att man kan ha en långsiktighet på ett helt annat sätt än vad en bank med tusentals ägare har.
Historiskt har banken varit mest känd för privatkunderna.
– Anledningen till det är att vi förvärvande delar av Citibank 2010. De hade en svensk konsumentbank. Vi har alltid haft vår företagsaffär, men det är först på senare år som fler företagare fått upp ögonen för vårt breda produktutbud och innovativa lösningar.

Marginalenkoncernen grundades av Ewa Glennow, som idag också är vd för Marginalen Bank.
–  Att banken gjort samma tillväxtresa gör att vi har en hög trovärdighet när vi säger att vi vill underlätta för småföretagare.
Även Gabriel har en bakgrund som entreprenör.
– Jag gillar att jobba för någon som har en sådan ambition, en vision att rent konkret hjälpa entreprenörer.

- A word from our sponsors -

Most Popular

More from Author

Therese Olsson VD för Venture Cup Sverige.

Therese Olsson, är VD för Venture Cup Sverige. Det är en ideell...

Linn Mayer grundare av Klinikum

Linn Mayer driver ett företag inom sjukvård och hälsa som heter...

Gokind grundare Gustaf Anselmsson

Gokind grundades av två kognitionsvetare från Linköpings Universitet, Hjalmar Norell och...

Att lyckas med ett företag idag är verkligen ingen enmansgrej.

Sponsrat inlägg i samarbete med verksamt.se Att våga be om hjälp kan...
X
X