Thursday, November 30, 2023
spot_img

Utvalt:

Therese Olsson VD för Venture Cup Sverige.

Therese Olsson, är VD för Venture Cup Sverige. Det...

Linn Mayer grundare av Klinikum

Linn Mayer driver ett företag inom sjukvård och hälsa...

Gokind grundare Gustaf Anselmsson

Gokind grundades av två kognitionsvetare från Linköpings Universitet, Hjalmar...
HemInspirationIntervjuHälsa i generationer

Hälsa i generationer

Christer Hellström driver företaget Din Hälsabutik i centrala Lund, sedan många år tillbaka. Det är i grunden ett familjeföretag och han är så att säga, i princip född in i branschen. Få är så kunniga och passionerade som han är inför sitt jobb. Service har alltid varit i centrum för hur han och hans föräldrar har drivit sin verksamhet.

 Av Nina Jansdotter

Ända sedan ung ålder haft Christer haft ett genuint intresse för begreppet hälsa och vår påverkan på den. Han började lära sig om hälsa i Tyskland, redan som 18 åring. Vid denna tidpunkt var Tyskland steget före oss inom hälsokost, berättar han och där sattes grunderna för hans kunskap och på den vägen är det.
– Efter ett år där flyttade jag tillbaka till Sverige och fortsatte utvecklas i mina föräldrars butik i Lund.

 Vad har fördelarna med att ta över ett familjeföretag?
– Den största fördelen är lojaliteten från våra kunder. Våra kunder tror på vår kompetens och är återkommande kunder. Vissa har hängt med sedan många år tillbaka och detta visar på ett stort förtroende på oss. Detta är vi oerhört glada och tacksamma för!
Att driva ett familjeföretag innebär också att de tillsammans med kunderna väljer ett sortiment de vill sälja. Det är ett litet bolag som värdesätter varje kund som kommer in butiken.

 

Företagande kommer med utmaningar

De har haft flera utmaningar under de sista åren. Bland annat med återförsäljare av deras produkter via internethandel samt parkeringsbristen i centrala Lund. Självklart är de oerhört glada att fler har uppmärksammat hälsokostens fördelar, men det är en tydlig förändring sedan kunden fick möjlighet att köpa mat, vitaminer och hälsokost på samma ställe. Sedan har internethandel satt sina spår där kunderna med enkla knapptryck kan beställa hem många av de produkter som säljs i butiken, men i bland till ett reducerat pris.
– Detta är nog något som majoriteten av butiksägarna kan hålla med om. Bristen av parkeringsplatser lockar inte besökare till innerstaden. Detta är självklart jättetråkigt, men vi kämpar på och är glada så länge vi kan vara kvar.

Varför är det viktigt för företagare för företagare att ta hand om sig för att må bra?
– Det är oerhört viktigt att ta hand om sig själv för att bibehålla god hälsa, annars orkar man inte med glädje sköta sitt företag. Vi lever i ett stressat samhälle med många krav. Försöka att skapa en fin vardag måsta man vara mån om sig själv.

Christer avslutar med att ge följande hälsotips till företagare:
– Ät varierad och hälsosam mat, sov gott och sätt dig själv i centrum.

- A word from our sponsors -

Most Popular

More from Author

Therese Olsson VD för Venture Cup Sverige.

Therese Olsson, är VD för Venture Cup Sverige. Det är en ideell...

Linn Mayer grundare av Klinikum

Linn Mayer driver ett företag inom sjukvård och hälsa som heter...

Gokind grundare Gustaf Anselmsson

Gokind grundades av två kognitionsvetare från Linköpings Universitet, Hjalmar Norell och...

Att lyckas med ett företag idag är verkligen ingen enmansgrej.

Sponsrat inlägg i samarbete med verksamt.se Att våga be om hjälp kan...
X
X