Tuesday, November 29, 2022
spot_img

Utvalt:

Välkommen till The Grand Opening av ett nytt co-working space

Mitt Office ett nytt kontorshotell och Co-Working space slår...

Max Söderpalm har skrivit JA-boken med positiv inspiration

Max Söderpalm jobbar som författare, säljtränare och föreläsare. Dessutom...

Siktar på att bli världens ledande investeringscommunity

Nyfikna Investerare med grundaren Joanna Törngren Redebrant, siktar på...
HemEkonomiPengarSpendera dina pengar väl...

Spendera dina pengar väl – smarta investeringstips!

Har du pengar över? Istället för att gömma sedlarna i madrassen, kommer här några smarta tips för dig som vill investera och se dina pengar växa. Varför inte investera i aktier, i ett nytt företag eller i dig själv?

Använd en investerings-app
Att investera i aktier är ofta en bra idé. Dock kan det vara svårt att veta vilka aktier som är värda att investera i och vilka som är opålitliga. Kortfattat är en investerings-app som en ekonomisk rådgivare i din telefon, surfplatta eller dator. Du väljer själv vilket belopp du vill satsa och så investerar appen åt dig. Du kan även välja hur mycket kontroll du vill ha själv, om du vill vara med och fatta beslut eller om appen får köpa/sälja aktier som den själv vill. Det finns flera olika varianter och appar att välja mellan.

Öppna sparkonto
Det kan vara en riktigt bra idé att spara iallafall en procentuell andel av dina pengar på ett sparkonto. Här sitter pengarna säkert och om olyckan skulle vara framme har du alltid snabb tillgång till extra pengar. Se till att välja ett förmånligt sparkonto med hög sparränta.

Låna ut till andra
Låneindustrin som innefattar att privatpersoner lånar ut till andra privatpersoner (P2P) är en växande marknad. Här kan du välja själv vem som får låna dina pengar genom att läsa låneansökningar via en webbsida, eller så gör du en insättning och låter en förmedlare hantera utlåningen. Det finns möjlighet att själv bestämma ränta och låneperioder. Tänk på att du inte kan återkalla lånet och få tillbaka dina pengar innan löptiden är slut.

Starta eget
Visst, det är riskfyllt. Men om du lyckas med att starta och driva eget, kan din livskvalitet förbättras enormt. Det kan både vara lönsamt och roligt, så om du har en affärsidé eller om du bara är riktigt bra på ditt yrke kan det vara värt att fundera på. Tänk på att du förmodligen måste jobba betydligt mer än vad som krävs vid en vanlig anställning, i alla fall i början.

Studera
Du kanske har pluggat tidigare i livet, eller så har det aldrig blivit av. Många tycker att det känns jobbigt att behöva ta studielån och att arbeta heltid och studera samtidigt kan vara påfrestande. Har du lite pengar över senare i livet (eller tidigare) är det ett utmärkt tillfälle att förbättra sina kvalifikationer. Med en ny utbildning eller examen är det möjligt att påbörja en ny karriär och få ett helt nytt liv.

Sammanfattningsvis
Att sprida ut investeringarna är alltid en god idé, speciellt om det är en substantiell summa som ska investeras. Lägg inte alla ägg i samma korg, om du inte har 100 procent koll på att dina investeringar är säkra. Tänk utanför investeringsboxen och överväg att skaffa dig en utbildning, låna ut till andra eller starta eget.

För att lära dig mer om privatekonomi, surfa in på lanautankreditupplysning.se: Här finns information om lån utan UC och mycket mer.

- A word from our sponsors -

Most Popular

More from Author

Välkommen till The Grand Opening av ett nytt co-working space

Mitt Office ett nytt kontorshotell och Co-Working space slår upp dörrarna...

Max Söderpalm har skrivit JA-boken med positiv inspiration

Max Söderpalm jobbar som författare, säljtränare och föreläsare. Dessutom driver han...

Siktar på att bli världens ledande investeringscommunity

Nyfikna Investerare med grundaren Joanna Törngren Redebrant, siktar på att bli...
X
X