Thursday, June 20, 2024
spot_img

Utvalt:

Nyckeln till ett lyckat generationsskifte 

I samarbete med verksamt.se År 2010 står familjeföretaget Kvistberga inför...

Carolina Lahbo – grundaren av Women in Business

Carolina Lahbo, grundaren av WiB, Women in Business berättar...

Britt-Inger Jonsson driver BitWeb24

Britt-Inger Jonsson som driver BitWeb24 bygger hemsidor. Här berättar...
HemInspirationIntervju”Jag har extremt svårt...

”Jag har extremt svårt för att ge upp”

Christian Tomelius har en förkärlek för smarta och innovativa produkter. När han kom i kontakt med WriteyBoard hoppade han på direkt. Nu distribuerar han produkterna i hela Europa.

Text David Svensson

Christian har tidigare arbetat med innovativa funktionsdrycker, både i Sverige och England. För tre år sedan sprang en amerikansk samarbetspartner på grundarna till WriteyBoard på en mässa i USA och skickade en presentation till mig.
– Det här Christian, det kan vi sälja över hela världen, sa han till mig. Jag hoppade på direkt, redan samma vecka tror jag det var.
Parallellt med jobbet körde han WriteyBoard som en sidoverksamhet fram tills sommaren 2017 då han valde att satsa heltid på företaget.

Varför han valde att satsa på Whiteboard är Christians enorma förkärlek till innovativa och smarta produkter.
– Och WriteyBoard är just detta, både innovativt och smart, men kanske framförallt, enkelt. Det vore fantastiskt att få hjälpa skolor att skapa rum för kreativitet och möjliggöra grupparbeten på ett helt nytt sätt än vad som har varit möjligt tidigare.

Det bästa med att driva företag tycker han är friheten att kunna bestämma själv.
– Nu jobbar jag nästan alla timmar per dygn, men jag kan ändå styra vad jag ska göra när och hur jag vill jobba. Min drivkraft är visionen om att lyckas med något nytt. Det är inte pengarna utan att bygga upp något eget som får mig att vilja jobba dygnets alla timmar. En av mina kanske bästa företagaregenskaper är att jag har extremt svårt för att ge upp, både gott och ont.
Det värsta är osäkerheten.
– Jag är aldrig säker på försäljning och intäkter. I min bransch har vi enstycksförsäljning där det sällan blir återkommande inköp från samma kund. Med dryck som jag jobbade med tidigare så finns en helt annan kontinuitet, en butik säljer slut på en pall, ja då behöver de fylla på med en ny. Detta är tyvärr sällan fallet med WriteyBoard. Som tur är lever vi på referenser och får väldigt goda vitsord från många av våra kunder.

Om det är någonting han skulle ha gjort annorlunda är det att ha börjat med sökordsoptimering långt tidigare.
– Vi har en webbshop sen ett tag tillbaka och tack vare sökordsoptimeringen får vi många besökare som hittar in varje dag.

Christian tipsar

  • Var inte rädd för att fråga om hjälp. Mycket vill man göra själv och man har kanske inte alltid råd att ta in hjälp. Även om du lär dig en massa blir mycket tyvärr gjort lite halvdant, man kan ju inte kunna och vara bra på allt. Att våga fråga om hjälp kan bidra enormt till resultat.
  • Ge inte upp. När tanken motgångarna kommer gäller det att våga tro på sin idé och kunna intala sig själv att det kommer att bli bra. När tanken kommer att alla lyckas utom jag, påminn dig själv om att det kommer att vända, du kommer också lyckas.
  • Kom ihåg att det är du som vill starta företag, inte dina barn och inte din man eller fru. Se till att familjen är med på tåget innan du kör igång och kom ihåg vilka som är viktigast i livet när kvällarna börjar bli sena och lite för många. Din familj får tyvärr stå ut med dig ofta som egen, då man som egenföretagare tyvärr inte alltid bara kan släppa allt för att vara med familjen en dag.

Om Writeyboard
Writeyboard tillverkar och säljer återapplicerbara whiteboards på rulle samt whiteboardfärg som kan användas för att göra om en hel vägg till en whiteboardtavla.
Christian Tomelius driver Writeyboard Europe ab som distribuerar Writeyboards produkter i hela Europa. I nästa vecka drar Christian igång en crowdfundingkampanj på FundedByMe.

- A word from our sponsors -

Most Popular

More from Author

Nyckeln till ett lyckat generationsskifte 

I samarbete med verksamt.se År 2010 står familjeföretaget Kvistberga inför ett vägskäl....

Carolina Lahbo – grundaren av Women in Business

Carolina Lahbo, grundaren av WiB, Women in Business berättar om varför...

Britt-Inger Jonsson driver BitWeb24

Britt-Inger Jonsson som driver BitWeb24 bygger hemsidor. Här berättar hon om...

Matilda Lorén – en av grundarna bakom Equine Academy

Tjugosjuåriga Matilda Lorén är en av grundarna bakom Equine Academy, en...
X
X