Friday, April 12, 2024
spot_img

Utvalt:

Nyckeln till ett lyckat generationsskifte 

I samarbete med verksamt.se År 2010 står familjeföretaget Kvistberga inför...

Carolina Lahbo – grundaren av Women in Business

Carolina Lahbo, grundaren av WiB, Women in Business berättar...

Britt-Inger Jonsson driver BitWeb24

Britt-Inger Jonsson som driver BitWeb24 bygger hemsidor. Här berättar...
HemSponsrat inläggFördelar med Allakando läxhjälp...

Fördelar med Allakando läxhjälp från tidig ålder

Allakando läxhjälp vet att alla kan mer än de tror. Det är få som aldrig upplever någon svårighet med studier. Olika ämnen är mer eller mindre intressanta, och dessutom så kan självbilden påverka vad vi tror att vi är bra på. Kloka föräldrar inser att det kan vara väldigt bra med läxhjälp från tidig ålder som fokuserar på studieteknik, motivation och självbild. Redan i grundskolan så läggs ju grunden för hur eleven ser på sina studier. Om det blir för svårt och många luckor uppstår så finns risken för att kommande år av studier kommer att bli lidande.

Med en duktig privatlärare som förstår barnets behov av motivation och inspiration så kan framtiden se helt annorlunda ut. Det går att skapa en kärlek för själva lärandet och det är något som barnet tar med sig som en tillgång för resten av livet.
Här är några viktiga fördelar med att komma igång med läxhjälp så tidigt som bara möjligt.

Läxhjälp lägger grunden för lyckade studier
Hur det kommer att gå på högstadiet och gymnasiet påverkas i allra högsta grad av hur det går på mellanstadiet. Även om barnet mer eller mindre förstår och klarar sig hyfsat så är det viktigt att tänka på att små luckor i ämnen som matematik med åren blir större. Det är under de första skolåren som grunderna läggs och då är det viktigare än någonsin att få privatundervisning så att inget missas. Dessutom så kommer läxhjälpen från företag såsom Allakando att ge eleven vanan av att bemästra ämnen och inte nöja sig med att bli godkänd. Det gör det mycket lättare längre fram att studera på högre nivå.

Ökat självförtroende
Tillsammans med en privatlärare som ger läxhjälp så ökar självförtroendet markant. I skolan så kanske man inte alltid våga ställa frågor då det verkar som att alla andra har förstått. Grupptrycket kan leda till att en elev som skulle behöva en förklaring till förblir tyst för att inte verka dum. Men då man kan läsa läxor med en trygg person så kan det bli precis tvärtom. Eleven upptäcker att det faktiskt är ett bevis på hög nivå då man ställer frågor och försöker förstå. Om privatläraren ger bra respons så kan det leda till att studierna på fritiden ger självförtroendet som krävs för att våga ta för sig av den ordinarie undervisningen.

Lust att lära
Det är roligt att lära sig nytt tills bristande pedagogik och sämre resurser i skolan leder till att eleven tappar suget. När man får ett ämne förklarat för sig så att det blir begripligt så blir det ofta mycket intressant. Det här blir tydligt då man ser på elever som får riktigt bra mattehjälp. De kan gå från att hata matte till att med glädje se fram emot nästa prov. Kunskapen om problemlösning och känslan av att klara det som först verkade svårt kan leda till att ämnet blir otroligt stimulerande och kul. Lusten att lära är så viktig och den påverkar mer än studieresultaten. När det blir roligt att gå till skolan så känns hela dagen annorlunda. Ökat intresse gör också att inlärningen på lektioner blir bättre.

God förberedelse inför prov
Prov kan kännas jobbiga. Många upplever prestationsångest då de vet att de kommer att få poäng. Detta till och med innan det blir tal om betyg. För att minska på stressen och skapa en bättre relation till prov så kan man jobba med läxhjälp som är förberedande. Eleven som förstår hur provet fungerar och hur man ska tänka är lugnare. Det är klart att det också hjälper att veta att man har koll på materialet. Privatläraren kan simulera provsituationen och visa eleven att han eller hon faktiskt är väl förberedd. Det kan också vara nyttigt med instruktioner för hur provet ska skrivas. Uppsatsprov kräver en viss metod medan matteprov kräver en annan. Bara det att någon (privatläraren) väntar på att få höra hur det gick kan också leda till att eleven vill göra lite bättre ifrån sig och försöker lite mer.

Möjlighet till fördjupning
Det är inte bara den som har halkat efter som kan dra nytta av läxläsning. Det är som sagt så att mindre luckor bara blir större med åren. En elev som förstår undervisningen i skolan men som ändå inte får höga poäng på prov är ett klassiskt exempel på en person som verkligen kan dra stor nytta av fördjupning. Då man med privatundervisning kan bli stimulerad och får lära sig mer så märks det i skolan. Resultaten förbättras helt enkelt för att intresset ökar. Dessutom så finns det ju elever som klarar sig mycket bra men som inte känner någon motivation då de behöver få större utmaningar. Det kan de få med läxhjälpen som är skräddarsydd och som ser till att studierna fortsatt känns meningsfulla och utvecklande.

God studievana
Ju tidigare man kan få in god studievana desto bättre. Det är ett faktum att man måste lära sig hur man lär sig för att lyckas med studier på högre nivå. Att vänta med studieteknik till gymnasiet är inte alltid så lyckat. Det finns elever som på egen hand ser till att gå igenom glosor och att göra andra läxor utan att någon påminner. Men det finns också många som behöver struktur och lite mer push och som kanske lider av prokrastinering. Med läxhjälp så får man in en vana. Eleven ser inte längre extra skolarbete på fritiden som något komplicerat om hon vet hur hon ska klara av detta. Istället för att vänta till dagen innan provet med att plugga så följs en plan som gör det lättare att hantera studierna. Redan i tidig ålder så vänjer sig eleven vid att göra läxor regelbundet. Det blir en del av livet och något som kommer att underlätta då ribban höjs och skolan kräver mer.

- A word from our sponsors -

Most Popular

More from Author

Nyckeln till ett lyckat generationsskifte 

I samarbete med verksamt.se År 2010 står familjeföretaget Kvistberga inför ett vägskäl....

Carolina Lahbo – grundaren av Women in Business

Carolina Lahbo, grundaren av WiB, Women in Business berättar om varför...

Britt-Inger Jonsson driver BitWeb24

Britt-Inger Jonsson som driver BitWeb24 bygger hemsidor. Här berättar hon om...

Matilda Lorén – en av grundarna bakom Equine Academy

Tjugosjuåriga Matilda Lorén är en av grundarna bakom Equine Academy, en...
X
X