Thursday, November 30, 2023
spot_img

Utvalt:

Therese Olsson VD för Venture Cup Sverige.

Therese Olsson, är VD för Venture Cup Sverige. Det...

Linn Mayer grundare av Klinikum

Linn Mayer driver ett företag inom sjukvård och hälsa...

Gokind grundare Gustaf Anselmsson

Gokind grundades av två kognitionsvetare från Linköpings Universitet, Hjalmar...
HemEntreprenörslivFöretaget har blivit hans...

Företaget har blivit hans livsstil

Jens C Hilner, jobbar som fotograf och driver det egna företaget PhotoMedia Sweden. Det har alltid varit Jens mål att vara företagare och han startade med att driva foto som hobbyverksamhet när han bara var 15 år. Sedan dess har han bara kört på.

Av Nina Jansdotter

Jens har aldrig ens tänkt tanken på att ha ett vanligt jobb och det har aldrig intresserat honom heller. Dessutom är de flesta fotografer egna företagare så det faller sig naturligt.
– Mitt mål har alltid varit att göra det jag vill, att få fotografera och få utlopp för min kreativitet. När man arbetar med foto så blir det kanske inte alltid det mest kreativa. Det man tjänar pengar på är sällan den där superfina bilden utan mer det människor har behov av att ha på bild, säger Jens.

Det han önskar sig är mer tid till kreativt fotograferande. Som fotograf får man jobba hårt, det är ett slitsamt arbete men Jens har gjort jobbet i 22 år nu så han är van vid att jobba och kämpa hårt för att få resultat. Arbetet har blivit en livsstil för honom, berättar han.

Vad är det bästa med att vara företagare?
– Att inte ha en inkompetent chef som talar om för en vad man ska göra när man i själva verket vet och kan mer än denne. Friheten som egenföretagare är något jag tror många av oss betalar ett högt pris för att få ha, men det är det värt alla gånger även om lönen kanske kan suga ibland.

Vad är det mest utmanande?
– Då kunden vill ha just mig blir det svårt att ta in en annan fotograf när man har många förfrågningar och min tid är begränsad, därför tittar jag på även på produkter jag kan skapa för att få passiva inkomster, så att jag kan utöka min verksamhet.

Har du gjort något misstag du kan dela med dig av?
– Just nu har jag gjort en storsatsning i en egen studio och det visar sig att det blev en succé, då ångrar jag lite att jag inte gjorde det innan. Men det är lätt att vara efterklok.

Vad vill du ge för råd till de som nyligen startat eget eller skulle vilja starta?
– Sök kunskap och utbilda dig hela tiden i ditt område så du alltid är på topp, många blir bekväma och tycker dom är bra nog men man kan alltid bli bättre. Låt aldrig din kreativa låg slockna för då är du förlorad.

- A word from our sponsors -

Most Popular

More from Author

Therese Olsson VD för Venture Cup Sverige.

Therese Olsson, är VD för Venture Cup Sverige. Det är en ideell...

Linn Mayer grundare av Klinikum

Linn Mayer driver ett företag inom sjukvård och hälsa som heter...

Gokind grundare Gustaf Anselmsson

Gokind grundades av två kognitionsvetare från Linköpings Universitet, Hjalmar Norell och...

Att lyckas med ett företag idag är verkligen ingen enmansgrej.

Sponsrat inlägg i samarbete med verksamt.se Att våga be om hjälp kan...
X
X