Thursday, November 30, 2023
spot_img

Utvalt:

Therese Olsson VD för Venture Cup Sverige.

Therese Olsson, är VD för Venture Cup Sverige. Det...

Linn Mayer grundare av Klinikum

Linn Mayer driver ett företag inom sjukvård och hälsa...

Gokind grundare Gustaf Anselmsson

Gokind grundades av två kognitionsvetare från Linköpings Universitet, Hjalmar...
HemEntreprenörslivDu har mer potential...

Du har mer potential än du tror

Vi har lärt oss att om ska vi växa och utvecklas måste vi tränas mentalt.  Det finns otaliga metoder och tekniker som ska hjälpa oss att bearbeta gammalt bagage, tänja på trygghetszonen, ta bort våra begränsningar och så vidare. Vi blir matade med att tänka positivt och att tänka rätt. Med andra ord, tror vi att vi inte tillräckligt bra som vi är. Men det är, i min åsikt, helt fel. Vi är så perfekt skapta men vi har missat hur vi egentligen fungerar mentalt.

Av: Tomas Lydahl

Vi har olika åsikter om världen eftersom vi tänker annorlunda om den. Och det är här det börjar bli intressant. Är det då världen vi upplever eller är det våra tankar om världen vi upplever? Fundera på den frågan lite.

Vi har fått för oss att vi måste skapa de bästa omständigheterna för att kunna må bra i sinnet. Med andra ord, vi måste få allt att falla på plats för att kunna få sinnesro. Rätt jobb, rätt partner, fint boende, rätt summa pengar på banken, och så vidare. Men tänk om det är tvärt om? Tänk om det faktiskt är så att allt faller på plats när vi har sinnesro.

Tittar vi på idrottsmän och idrottskvinnor kan vi se att de ibland presterar fantastiskt och ibland gör de löjliga misstag. Och om du frågar dem vad skillnaden är, säger de att när de presterar som bäst tänker de inte på vad de ska göra utan kroppen bara gör vad den ska göra. Många kallar det att vara i zonen eller i flow.
Vi behöver inte vara idrottare för att prestera på topp. Du har säkert haft dagar då allt bara flyter på och dagar då inget flyter på utan du sliter och kämpar men får ingenting gjort. Och jag är säker på att de dagar du får mer gjort än andra dagar, tänker du inte speciellt mycket utan bara gör det som behöver göras, ansträngningslöst.

De dagar som du kämpar däremot, går hjärnan på högvarv. Du känner kanske stress, press och oro. Frustration och irritation är andra vanliga känslor som dyker upp när vi presterar som sämst.

För att summera det hela så handlar det om att ju mer tankar du har i skallen desto sämre version av dig själv är du. Och ju mindre tänkande i knoppen desto klarare kan du se på alla situationer, ta de bästa besluten och prestera på topp. Det är då du är den bästa versionen av dig själv, i alla lägen.

Hur kan vi då få mer sinnesro och nå zonen oftare? Svaret är faktiskt väldigt enkelt.
Sluta ta ditt tänkande så allvarligt.
Hur ska vi kunna sluta att ta våra tankar så allvarligt? Sluta att tro på dem för de stämmer inte.

Vi har alla haft dåliga dagar då vi har tyckt att livet inte var det bästa eller att vår relation med vår partner inte var bra. Men dagen efter blev vår syn på livet bättre och vår kärlek till partnern ökade UTAN att några omständigheter hade förändrats.
Vad är då sant?
Är livet tråkigt eller bra?
Är relationen bra eller dålig?
Svaret är att upplevelsen blir just de tankar du ger uppmärksamhet för stunden. Tror du inte på en tanke, ger du den ingen uppmärksamhet och då uteblir upplevelsen.

Jag säger inte att du ska byta ut dina tankar och tänka positivt! Det jag säger är bry dig inte om dina negativa tankar för de är ju bara tankar. Tankar bara dyker upp men försvinner så fort du inte bryr dig om dem. Det är just i den stunden som du inte bryr dig om dina negativa tankar som den bästa versionen av dig själv träder fram. I det här tillståndet har du en enorm visdom som hittar de bästa möjliga lösningarna på alla utmaningar i livet.

I det här tillståndet är din potential mycket större än vad du kan föreställa dig. Den är totalt gränslös.
ALLA begränsningar som du har är skapade av något så futtigt som en tanke. Så fort som du slutar tro på den, försvinner den.

I sinnesro träder kreativitet, självförtroende, effektivitet, produktivitet, mod, kärlek, service, ledarskap, kristallklar kommunikation fram.
Allt du söker efter ”där ute” är medfött och finns på den enda plats du inte letat, inom dig.

Du är så mycket mer än du kan föreställa dig. Glöm aldrig det!

Med massor av harmoni, sinnesro och kärlek,
Tomas Lydahl

- A word from our sponsors -

Most Popular

More from Author

Therese Olsson VD för Venture Cup Sverige.

Therese Olsson, är VD för Venture Cup Sverige. Det är en ideell...

Linn Mayer grundare av Klinikum

Linn Mayer driver ett företag inom sjukvård och hälsa som heter...

Gokind grundare Gustaf Anselmsson

Gokind grundades av två kognitionsvetare från Linköpings Universitet, Hjalmar Norell och...

Att lyckas med ett företag idag är verkligen ingen enmansgrej.

Sponsrat inlägg i samarbete med verksamt.se Att våga be om hjälp kan...
X
X