Thursday, November 30, 2023
spot_img

Utvalt:

Therese Olsson VD för Venture Cup Sverige.

Therese Olsson, är VD för Venture Cup Sverige. Det...

Linn Mayer grundare av Klinikum

Linn Mayer driver ett företag inom sjukvård och hälsa...

Gokind grundare Gustaf Anselmsson

Gokind grundades av två kognitionsvetare från Linköpings Universitet, Hjalmar...
HemEntreprenörslivKrönikaVi måste hjälpas åt...

Vi måste hjälpas åt och skapa en positiv bild av hur det är att driva företag

Det finns över en miljon företag i Sverige i dag. Det amerikanska affärsmagasinet Forbes sätter Sverige i topp i deras årliga lista över världens bästa länder att driva företag i. Sverige toppar även listan över hur många nystartade företag som överlever två år. Förra året gick
5 675 företag i konkurs i Sverige vilket ger ett odds på cirka 5 promille på en konkurs nästa år.

Av: Magnus Björk

Men Sverige ligger bara på 19:e plats i Europa när det gäller nystartade företag, dessutom är det bara 16 procent av dem som har anställning som tycker om sitt arbete och går dit med glädje. Alla ekonomer är överens om att småföretagande är bra för Sverige, vi har drygt 3 miljoner människor som släpar sig varje morgon till ett arbete de inte tycker om. Tänk om 10 procent tog steget imorgon och startade sitt eget bolag och förverkligade sin dröm, vilken effekt skulle de få om 300 000 ansökningar om F-Skatt och moms ramlade in på Bolagsverket?

Vi måste hjälpas åt att skapa en positiv bild hur det är att driva företag! Fokusera på de positiva bitarna när ni pratar om Ert företagande. En annan aspekt är att det är dubbelt så många män som startar företag kontra kvinnor. Kvinnor startar företag för att lösa problem, män för att tjäna pengar, generellt. Vi måste bli bättre på att lyfta fram framgångsrika kvinnor och deras historier.

Sverige står framför ett berg av utmaningar de närmaste 10 åren, vi har inte råd att missa de 100 000-tals potentiella egna företagare som inte vågar starta eget på grund av rädslor. När ni pratar med vänner, nämn gärna en positiv händelse där du hjälpt någon med ett problem. Det finns en miljon företag i Sverige och lika många anledningar att starta ett, dessutom är det beroendeframkallande. Har du någon gång startar ett bolag är chansen överhängande att du gör det igen. Släpp kreativiteten fri och våga gå utanför boxen. Hjälp till att måla upp en positiv bild av Sverige och ert företagande.

 

Magnus Björk driver företaget Ekoplattan
“Min drivkraft är hälsa, det finns en ökande ohälsa i Sverige i dag. Dålig arbetsmiljö är en bidragande faktor till att sjukskrivningar ökar. Många gånger är det enkla förbättringar som ger dramatiska resultat.”

 

 

 

 

 

 

- A word from our sponsors -

Most Popular

More from Author

Therese Olsson VD för Venture Cup Sverige.

Therese Olsson, är VD för Venture Cup Sverige. Det är en ideell...

Linn Mayer grundare av Klinikum

Linn Mayer driver ett företag inom sjukvård och hälsa som heter...

Gokind grundare Gustaf Anselmsson

Gokind grundades av två kognitionsvetare från Linköpings Universitet, Hjalmar Norell och...

Att lyckas med ett företag idag är verkligen ingen enmansgrej.

Sponsrat inlägg i samarbete med verksamt.se Att våga be om hjälp kan...
X
X