Wednesday, April 24, 2024
spot_img

Utvalt:

Nyckeln till ett lyckat generationsskifte 

I samarbete med verksamt.se År 2010 står familjeföretaget Kvistberga inför...

Carolina Lahbo – grundaren av Women in Business

Carolina Lahbo, grundaren av WiB, Women in Business berättar...

Britt-Inger Jonsson driver BitWeb24

Britt-Inger Jonsson som driver BitWeb24 bygger hemsidor. Här berättar...
HemInspirationIntervjuFöretagaren som skrev en...

Företagaren som skrev en bok om framgång

De flesta människor har någon dröm som de vill förverkliga, enligt Bengt Alvång. Sedan början av 90-talet har han varit företagare och nu driver Bengt två företag inom coachning och rekrytering. Han är även författare till boken How to Create Happiness – Cracking the code of personal development. 

Av Nina Jansdotter

De som säger att de inte har någon dröm om framgång har oftast haft det tidigare, men den så kallade verkligheten har kommit emellan. Då blev det helt enkelt för jobbigt att fortsätta tro på att drömmen någonsin skulle kunna uppnås, menar Bengt Alvång.
Enligt honom så är det en fantastisk kraft att väcka drömmar och hopp till liv, oavsett om det sker med sig själv eller med andra.
– Inget av värde har skapats i denna värld utan att det fanns folk som vågade drömma och som stod emot välmenande realister, det snällaste jag kan kalla dem.
Visst kan man möta hinder på vägen. Det kan vara brist på pengar eller tid. Det kan vara statlig byråkrati eller människors motstånd mot att köpa av dig. Spelet, om man vill kalla det så, handlar enligt honom om att övervinna hinder och ta sig till sitt mål.
– Det betyder inte att det värdefullaste är att vara framgångsrik eller uppnå sina mål. Det är kanske viktigare att vara på väg, att känna att man har framgång i den riktningen. Det är därför begreppet framgång fascinerar, säger Bengt.

Vilket vanligt misstag gör många som vill bli framgångsrika?
– De fokuserar mer på sin nuvarande negativa verklighet, eller på farorna i framtiden, än på hur det skall vara när de uppnått sitt mål. Eller så fokuserar de mer på vad de inte kan än på vad de har för kompetens. Det finns aldrig några garantier för framgång. Man gör ofta misstag på vägen och det är då man sätts på prov.
Det är viktigt att vara källkritisk. Men man måste lära sig att se vilken information man kan lita på och inte, samtidigt som man inte blir cynisk och överkritisk mot allt.
– Väldigt mycket information där ute är propaganda med dolda intressenter i bakgrunden. Man måste bestämma sina egna steg och man måste ha klart för sig om den information man agerar på eller reagerar på är trovärdig, tveksam eller kanske till och med ren lögn.

Hitta din motivation
En nödvändig grundfråga, man enligt Bengt bör ställa sig när man bestämmer sig för att bli framgångsrik är: Vad är tillräckligt viktigt för mig att uppnå för att jag skall ha tillräcklig uthållighet och fokus för att uppnå det?
– Om det är inte är tillräckligt viktigt för dig, om du inte stampat ned foten och gjort ett nä, nu jädrar, nu är det nog, jag skall inte låta något komma emellan! Annars kommer du att hitta ursäkter för att ge upp dit mål, säger Bengt med eftertryck.
Det är även viktigt att granska varför man vill vara framgångsrik inom ett område. Vad är man ute efter? Är det erkännande, en positiv känsla eller en frihetskänsla? Kanske är det bättre att fokusera på det och låta din förväntan och din övertygelse om att du kommer att nå dit dra till dig vägarna mot ditt mål.
– Håll dig själv optimistisk och positiv och fysiskt i form genom stärkande och inspirerande studier, umgänge och aktiviteter. Lös problemen på vägen mot målet i en anda av nyfikenhet, hopp och förväntan.

- A word from our sponsors -

Most Popular

More from Author

Nyckeln till ett lyckat generationsskifte 

I samarbete med verksamt.se År 2010 står familjeföretaget Kvistberga inför ett vägskäl....

Carolina Lahbo – grundaren av Women in Business

Carolina Lahbo, grundaren av WiB, Women in Business berättar om varför...

Britt-Inger Jonsson driver BitWeb24

Britt-Inger Jonsson som driver BitWeb24 bygger hemsidor. Här berättar hon om...

Matilda Lorén – en av grundarna bakom Equine Academy

Tjugosjuåriga Matilda Lorén är en av grundarna bakom Equine Academy, en...
X
X