Monday, July 15, 2024
spot_img

Utvalt:

Claes Mårtén satsar stort på sin app Hummy

Claes Mårtén är entreprenören som satsar stort på sin...

Nyckeln till ett lyckat generationsskifte 

I samarbete med verksamt.se År 2010 står familjeföretaget Kvistberga inför...

Carolina Lahbo – grundaren av Women in Business

Carolina Lahbo, grundaren av WiB, Women in Business berättar...
HemEntreprenörskapTipsLyckas med din logga

Lyckas med din logga

Logotypen är en viktig del i att stärka ditt varumärke. Men hur får man till en logga som är enkel att ta till sig och minnesvärd? Vi har samlat fem tips för att hjälpa dig komma igång.

  1. Enkelhet. En logotyp ska vara enkel. Ett bra riktmärke är att förminska den till 2 x 2 cm. Blir det bara en liten prick eller ser man fortfarande vad det är? Rena linjer och avskalat gör att det blir lätt att känna igen.  
  2. Uttryck. En logotyp behöver inte vara en symbol. Ibland räcker det alldeles utmärkt att ha en text-logga. Då blir det istället typsnittet som förmedlar känslan. Vill du ha en symbol så behöver det inte vara direkt relaterat till verksamheten. En bokhandel behöver inte ha en bok som symbol och en frisersalong kanske inte alltid hänger ihop med en kam och sax? Fundera över vilken känsla du vill förmedla.
  3. Mångsidighet. En logotyp ska fungera både i färg och svartvitt, i tryck och i sociala medier samt mot olika bakgrunder. Pröva olika alternativ innan du bestämmer dig.
  4. Hållbarhet. En logotyp ska inte upplevas passé efter något år. Tänk på att den ska hålla över tid och bara upplevas bättre med åren. Akta er för att hänga på trender och gå hela tiden tillbaka till att den ska spegla företagets verksamhet.
  5. Ta hjälp. Är det så att du inte får till det, ta hjälp. En logotyp är en viktig del av ditt varumärke och behöver spegla allt som företaget står för. Idag finns det många företag som över nätet erbjuder sig att bygga en logotyp för en mindre kostnad. Även om det inte blir en logotyp i samma nivå som de multinationella företagen har, så är det i alla fall bättre än ingenting.

- A word from our sponsors -

Most Popular

More from Author

Claes Mårtén satsar stort på sin app Hummy

Claes Mårtén är entreprenören som satsar stort på sin app Hummy,...

Nyckeln till ett lyckat generationsskifte 

I samarbete med verksamt.se År 2010 står familjeföretaget Kvistberga inför ett vägskäl....

Carolina Lahbo – grundaren av Women in Business

Carolina Lahbo, grundaren av WiB, Women in Business berättar om varför...

Britt-Inger Jonsson driver BitWeb24

Britt-Inger Jonsson som driver BitWeb24 bygger hemsidor. Här berättar hon om...
X
X