Wednesday, December 6, 2023
spot_img

Utvalt:

Therese Olsson VD för Venture Cup Sverige.

Therese Olsson, är VD för Venture Cup Sverige. Det...

Linn Mayer grundare av Klinikum

Linn Mayer driver ett företag inom sjukvård och hälsa...

Gokind grundare Gustaf Anselmsson

Gokind grundades av två kognitionsvetare från Linköpings Universitet, Hjalmar...
HemNyheterVinnare i Västmanland utsedda

Vinnare i Västmanland utsedda

Vinnarna av SKAPA Utvecklingspris i Västmanland är Monica Rinne och Jenny Ahlström. De tillkännagavs som vinnare under gårdagen vid en ceremoni på Västerås slott.

Vinnarna av Sveriges största innovationspris SKAPA Utvecklingspris i Västmanland är de båda Västeråsarna Monica Rinne och Jenny Ahlström.

Årets länsvinnare i Västmanland utses och delas ut av Almi Företagspartner Mälardalen. Vid ceremonin på Västerås slott var landshövding Minoo Akhtarzand prisutdelare. Innovationen, som har en multifunktion och är inbyggd i bilsätet, gör att man enkelt och säkert kan hänga upp de nödvändigaste vardagsföremålen och kläder.

– Det är ett utmärkt exempel på ett nytänkande, som både förenklar och effektiviserar vår vardag, säger Erik Jonuks, innovationsrådgivare vid Almi Mälardalen och ordförande för Stiftelsen SKAPAs länsjury.

Enkelt och säkert i bilen

Monica Rinne och Jenny Ahlström vinner för en patenterad upphängningsanordning. Den byggs in i fordonssäten och gör det möjligt att hänga upp handväskor på ett praktiskt och säkert sätt. Det går också att förvara andra föremål, så som mobiler, nycklar, nappar och kreditkort och en jacka eller kavaj. Innovationen kan fällas in i sätet när den inte används.

– I en bransch där innovation är absolut nödvändigt för att bibehålla sin marknadsposition har de här båda innovatörerna identifierat och utvecklat en lösning på ett problem. Lösningen är lika självklar som enkel. Den har redan presenterats för en av de stora aktörerna i branschen och har mottagits mycket positivt. Vi hoppas och tror att Smart Holder finns i många bilar inom en snar framtid, säger Erik Jonuks.

 

Om priset och Stiftelsen SKAPA

SKAPA Utvecklingspris är instiftat till minne av uppfinnaren Alfred Nobel. Syftet är att ge stöd åt uppfinnare så att de kan utveckla sina uppfinningar till produkter och tjänster på marknaden. Förutom det nationella priset på 550 000 kronor så får 24 länsfinalister vardera 25 000 kronor samt diplom. Den 10 november 2016 klockan 13:00 presenteras SKAPA:s länsvinnare på mässan “Eget Företag” på Stockholmsmässan i Stockholm. På kvällen delas sedan det nationella priset ut.  

Bakom stiftelsen står Stockholmsmässan och Svenska Uppfinnareföreningen med stöd av Almi Företagspartner AB, VINNOVA, Patent- och registreringsverket, och Stiftelsen Agne Johanssons Minnesfond.

- A word from our sponsors -

Most Popular

Föregående artikel
Nästa artikel

More from Author

Therese Olsson VD för Venture Cup Sverige.

Therese Olsson, är VD för Venture Cup Sverige. Det är en ideell...

Linn Mayer grundare av Klinikum

Linn Mayer driver ett företag inom sjukvård och hälsa som heter...

Gokind grundare Gustaf Anselmsson

Gokind grundades av två kognitionsvetare från Linköpings Universitet, Hjalmar Norell och...

Att lyckas med ett företag idag är verkligen ingen enmansgrej.

Sponsrat inlägg i samarbete med verksamt.se Att våga be om hjälp kan...
X
X