Thursday, May 26, 2022
spot_img

Exclusive Content:

Det har aldrig varit lättare att misslyckas

Har du en bra affärsidé? Håller dina drömmar på...

Joanna Redebrant – grundare av affärsängelnätverk Nyfikna Investerare

Nyfikna Investerares affärsängelnätverk är den plattform Joanna Redebrant Törngren...

Tips när du ska köpa SEO till din e-handel

Att googla är det vanligaste sättet för oss att...
HemNyheterVinnare i Västmanland utsedda

Vinnare i Västmanland utsedda

Vinnarna av SKAPA Utvecklingspris i Västmanland är Monica Rinne och Jenny Ahlström. De tillkännagavs som vinnare under gårdagen vid en ceremoni på Västerås slott.

Vinnarna av Sveriges största innovationspris SKAPA Utvecklingspris i Västmanland är de båda Västeråsarna Monica Rinne och Jenny Ahlström.

Årets länsvinnare i Västmanland utses och delas ut av Almi Företagspartner Mälardalen. Vid ceremonin på Västerås slott var landshövding Minoo Akhtarzand prisutdelare. Innovationen, som har en multifunktion och är inbyggd i bilsätet, gör att man enkelt och säkert kan hänga upp de nödvändigaste vardagsföremålen och kläder.

– Det är ett utmärkt exempel på ett nytänkande, som både förenklar och effektiviserar vår vardag, säger Erik Jonuks, innovationsrådgivare vid Almi Mälardalen och ordförande för Stiftelsen SKAPAs länsjury.

Enkelt och säkert i bilen

Monica Rinne och Jenny Ahlström vinner för en patenterad upphängningsanordning. Den byggs in i fordonssäten och gör det möjligt att hänga upp handväskor på ett praktiskt och säkert sätt. Det går också att förvara andra föremål, så som mobiler, nycklar, nappar och kreditkort och en jacka eller kavaj. Innovationen kan fällas in i sätet när den inte används.

– I en bransch där innovation är absolut nödvändigt för att bibehålla sin marknadsposition har de här båda innovatörerna identifierat och utvecklat en lösning på ett problem. Lösningen är lika självklar som enkel. Den har redan presenterats för en av de stora aktörerna i branschen och har mottagits mycket positivt. Vi hoppas och tror att Smart Holder finns i många bilar inom en snar framtid, säger Erik Jonuks.

 

Om priset och Stiftelsen SKAPA

SKAPA Utvecklingspris är instiftat till minne av uppfinnaren Alfred Nobel. Syftet är att ge stöd åt uppfinnare så att de kan utveckla sina uppfinningar till produkter och tjänster på marknaden. Förutom det nationella priset på 550 000 kronor så får 24 länsfinalister vardera 25 000 kronor samt diplom. Den 10 november 2016 klockan 13:00 presenteras SKAPA:s länsvinnare på mässan “Eget Företag” på Stockholmsmässan i Stockholm. På kvällen delas sedan det nationella priset ut.  

Bakom stiftelsen står Stockholmsmässan och Svenska Uppfinnareföreningen med stöd av Almi Företagspartner AB, VINNOVA, Patent- och registreringsverket, och Stiftelsen Agne Johanssons Minnesfond.

- A word from our sponsors -

Most Popular

Föregående artikelNå ut med ditt budskap
Nästa artikelAllt fler bokför i molnet

More from Author

Det har aldrig varit lättare att misslyckas

Har du en bra affärsidé? Håller dina drömmar på att gå...

Joanna Redebrant – grundare av affärsängelnätverk Nyfikna Investerare

Nyfikna Investerares affärsängelnätverk är den plattform Joanna Redebrant Törngren själv saknade...

Tips när du ska köpa SEO till din e-handel

Att googla är det vanligaste sättet för oss att hitta varor...

SMÅA gav Ulf chansen att göra comeback som företagare

Företagaren Ulf Elgehed har varit medlem i SMÅA sedan 1986. Det...
X