Thursday, November 30, 2023
spot_img

Utvalt:

Therese Olsson VD för Venture Cup Sverige.

Therese Olsson, är VD för Venture Cup Sverige. Det...

Linn Mayer grundare av Klinikum

Linn Mayer driver ett företag inom sjukvård och hälsa...

Gokind grundare Gustaf Anselmsson

Gokind grundades av två kognitionsvetare från Linköpings Universitet, Hjalmar...
HemNyheterPrisade entreprenörer

Prisade entreprenörer

I förra veckan delades utmärkelserna Årets Nybyggare och Årets Pionjär i Stockholm 2016 ut. De entreprenörer som vann var systrarna Asadi och Shervin Razani.

Utmärkelsen Årets Nybyggare i Stockholm 2016, med priset Nystart, gick i år till systrarna Hedieh och Hasti Asadi. De har på kort tid fått framgång med sin affärsidé DeoDoc, en serie intimhygienprodukter. Priset premierar personer med utländsk bakgrund, som med begränsade resurser och under en kort period har nått framgång i sitt företagande. Syftet är att lyfta fram goda förebilder och inspirera andra att våga satsa på sina idéer.

– Vi är extremt glada över det här priset, det känns som ett kvitto på att det vi gör faktiskt är bra och uppskattat. Vi har kämpat väldigt hårt och lämnat lovande karriärer bakom oss för att satsa på vår affärsidé, säger Hedieh Asadi.

Multientreprenör som vann
Årets Pionjär är en utmärkelse som går till en person med utländsk bakgrund som bott i Sverige under en längre tid. Personen ska ha skapat ett tillväxtföretag som står för nytänkande i sin bransch. Vinnaren för Stockholms län 2016 blev multientreprenören Shervin Razani, som startat fem lyckade bolag. Tillsammans omsätter företagen runt 280 miljoner kronor och sysselsätter 250 personer.

– Jag drivs av att nå mina drömmar och mål, jag gillar utmaningen och skapandet med att starta och driva egna företag. Det är ett fint pris som jag är mycket stolt över att ha vunnit, nu siktar vi mot det nationella priset, säger Shervin Razani.

Sammanfattning av: Motivering Årets Nybyggare Stockholm 2016
”Från krigets Iran till prisade entreprenörer i Stockholm.”

Trots prestigefulla läkar- och ekonomiutbildningar i bagaget, valde de att satsa på entreprenörskapet. Vinnarna av Årets Nybyggare 2016 är systrarna Hedieh och Hasti Asadi. De har med sitt företag DeoDoc fullkomligt revolutionerat intimhygienbranschen och gett män och kvinnor en chans att känna sig betydligt fräschare. På bara tre år har de fått ett flertal fina utmärkelser. Bland annat har de blivit handplockade av Nasdaq till deras initiativ för kvinnliga entreprenörer. De har även utsetts till ”Bästa företag” av näringslivets mest framstående företagsledare.

Sammanfattning av: Motivering Årets Pionjär Stockholm 2016
”Driven multientreprenör som startat fem lyckade bolag, med lust att skapa och målet att alltid gå all-in.”

Trots två examina i ekonomi och en lovande karriär inom banksektorn längtade Årets Pionjär efter något helt annat. Efter många års jobb har ett av hans bolag, Jurek Rekrytering & Bemanning, värderats till ett av Sveriges starkaste företag 2016, med en omsättning på omkring 140 miljoner kronor och 160 anställda.

Med en gedigen drivkraft, otrolig optimism och energi som smittar av sig till sina anställda har Shervin Razani det som krävs för att lyckas som entreprenör. Enligt honom är företagande ett maratonlopp, inget sprintlopp, där utmaningen är att kunna gasa och bromsa samtidigt för långsiktig överlevnad.

Totalt omsätter Shervins alla bolag 280 miljoner kronor och sysselsätter 250 personer, vilket är en imponerande siffra och en inspiration för alla företagare där ute.

Om priserna
Priserna instiftades 1999 av Stiftelsen IFS Rådgivningscentrum, som är en organisation som verkar för invandrarföretagande i Sverige. Sedan år 2000 är Hans Majestät Kung Carl XVI Gustav prisernas beskyddare. IFS Rådgivningscenter inledde ett samarbete med Almi Företagspartner 2005. Regionala Nybyggarpriset sponsras av Almi Stockholm Sörmland. Priserna ska inspirera och visa att det i Sverige går att vara en framgångsrik företagare med utländsk bakgrund. IFS vill hedra alla dessa nya svenskar som valt det egna företagandet som en väg till försörjning.

- A word from our sponsors -

Most Popular

Föregående artikel
Nästa artikel

More from Author

Therese Olsson VD för Venture Cup Sverige.

Therese Olsson, är VD för Venture Cup Sverige. Det är en ideell...

Linn Mayer grundare av Klinikum

Linn Mayer driver ett företag inom sjukvård och hälsa som heter...

Gokind grundare Gustaf Anselmsson

Gokind grundades av två kognitionsvetare från Linköpings Universitet, Hjalmar Norell och...

Att lyckas med ett företag idag är verkligen ingen enmansgrej.

Sponsrat inlägg i samarbete med verksamt.se Att våga be om hjälp kan...
X
X