Thursday, June 20, 2024
spot_img

Utvalt:

Nyckeln till ett lyckat generationsskifte 

I samarbete med verksamt.se År 2010 står familjeföretaget Kvistberga inför...

Carolina Lahbo – grundaren av Women in Business

Carolina Lahbo, grundaren av WiB, Women in Business berättar...

Britt-Inger Jonsson driver BitWeb24

Britt-Inger Jonsson som driver BitWeb24 bygger hemsidor. Här berättar...
HemBlogg - I huvudet på en entreprenörKreativiteten på topp -...

Kreativiteten på topp – men helt fel fokus…

I dag var en sån där dag när jag inte ville gå hem från kontoret. Jag hade flyt i skrivandet och stämningen var på topp. Det har inte riktigt varit så tidigare i vecka. Allt har strulat. Spillt kaffe i kontakten så att strömmen gick, strul med internet, byte av lösenord så att ingenting fungerade längre. Bara för att nämna några få saker. I dag kunde vi skratta åt allt som varit.

Jag var tvungen att åka hem för att skjutsa dottern till träningen. Väl hemma igen hade jag huset för mig själv 2 timmar. Perfekt eftersom det närmar sig deadline på tidningen och jag har en del jobb kvar att skriva. Men först skulle jag bara laga middag. Eftersom det låg ett helt 2-kilos paket med köttfärs i kylen var det perfekt att laga matlådor. Och i och med att kreativiteten låg på topp lagade jag såklart olika rätter. Efter middagen tände jag ljus och satte mig i min favoritjobbhörna i soffan. Fortfarande ligger kreativiten på topp, men istället för att skriva till tidningen kommer jag på 10 olika blogginlägg jag vill skriva. Om olika galna affärsidéer, om tålamod (något som entreprenörer generellt saknar), om hur man vänder negativ energi till positiv. Tilläggas kan att jag haft bloggtorka i flera dagar.

Träning är bra för fokus. Jag plockar fram hantlar, mattor, kettlebells och kör ett tabatapass. Brukar alltid fungera, men denna gång ploppade bara massa inspiration på olika hemmaträningspass upp i hjärnan.

En kompis som jag inte hört från på länge ringer och alla planer för helgen är spikade. Grilla korv, pinnbröd, jaga pokemons, träna… Det knackar på dörren, dottern är hemma igen och vill ha hjälp med läxor. Två timmar går snabbt.

Känner ni igen er? Har ni några bra tips hur man kan fokusera kreativiteten på rätt saker istället för allt annat?

- A word from our sponsors -

Most Popular

Föregående artikel
Nästa artikel

More from Author

Nyckeln till ett lyckat generationsskifte 

I samarbete med verksamt.se År 2010 står familjeföretaget Kvistberga inför ett vägskäl....

Carolina Lahbo – grundaren av Women in Business

Carolina Lahbo, grundaren av WiB, Women in Business berättar om varför...

Britt-Inger Jonsson driver BitWeb24

Britt-Inger Jonsson som driver BitWeb24 bygger hemsidor. Här berättar hon om...

Matilda Lorén – en av grundarna bakom Equine Academy

Tjugosjuåriga Matilda Lorén är en av grundarna bakom Equine Academy, en...
X
X