Thursday, April 18, 2024
spot_img

Utvalt:

Nyckeln till ett lyckat generationsskifte 

I samarbete med verksamt.se År 2010 står familjeföretaget Kvistberga inför...

Carolina Lahbo – grundaren av Women in Business

Carolina Lahbo, grundaren av WiB, Women in Business berättar...

Britt-Inger Jonsson driver BitWeb24

Britt-Inger Jonsson som driver BitWeb24 bygger hemsidor. Här berättar...
HemInspirationIntervjuFem snabba med Nina...

Fem snabba med Nina Jansdotter

Nina Jansdotter är mulitsysslare och expert på sociala medier. Hon är beteendevetare, karriärcoach, författare och föreläsare. I april drog hon igång StartUp BarScandic Triangeln i Malmö.

Vem är Nina Jansdotter?
– Jag är en passionerad, nyfiken, ombytlig person som lätt blir uttråkad. Därför gillar jag att göra nya saker hela tiden. Jag brukar kalla mig arbetspassionist, eller entreprenörspassionist.

Vad brinner du mest för just nu?
– Event av olika slag. Jag hänger mycket på sociala medier, främst Twitter och Facebook, där jag driver olika typer av grupper. Först pratar man på nätet sen träffas man live, det är så kul. Jag brukar ordna Afternoon Tea, nattklubbar och After Work. Alla behöver nätverka i dag, inte mist företagare.

Varför är det så viktigt att nätverka?
– I grund och botten är vi sociala varelser. Nätverk fyller på affärsmöjligeterna, referenserna. Man kan bolla idéer. Småföretagare som jag själv är ofta mer isolerade, speciellt i början då många jobbar hemifrån. Det bjuds inte in till firmakvällar, man måste själv söka upp nätverken.

Berätta om StartUp Bar Malmö
– Vi drog igång 7 april på Scandic Triangeln i anslutning till deras öppna bar. Jag bjöd både in etablerade duktiga entreprenörer som vill se nya möjligheter och personer som vill starta företag och behöver få inspiration och bolla idéer. Även NyföretagarCentrum var med på plats. Vi håller inte några föreläsningar, utan ger människor möjligheten att mingla. De som kommer till föreläsningar gör ofta det just för att få tillfälle att mingla. Intresset var stort, ett 100-tal entreprenörer kom och minglade. Jag tror att många lockas av namnet StartUp Bar, det kan både betyda att man vill starta ett företag och står inför en nytändning i bolaget. Ibland är det trevligt med nischade nätverk med folk från sin egen bransch, men jag föredrar cross breeding. När man träffar folk i olika åldrar från olika branscher öppnar det upp sinnet.

Hur ser entreprenörsandan ut i Malmö?
– Entreprenörsandan brinner här. Det byggs flera fysiska platser där företagare kan hålla till. Jag hör flera, speciellt från Stockholm, som funderar på att flytta hit. Telecom, nya medier, appar och spel är starkt. Även biomedicin, internet of things och medvetna sociala företag. Skåne har hamnat på en lista över världens mest sevärda platser så mat och turism är områden många tittar på.

För dig som missade tillfället att mingla på StartUp Bar 7/4 ges ett nytt tillfälle redan 4/5.
Plats: Scandic Triangeln
Tid: Onsdagen den 4/5 kl 17:00–19:00

Mer om StartUp Bar och OSA 

- A word from our sponsors -

Most Popular

More from Author

Nyckeln till ett lyckat generationsskifte 

I samarbete med verksamt.se År 2010 står familjeföretaget Kvistberga inför ett vägskäl....

Carolina Lahbo – grundaren av Women in Business

Carolina Lahbo, grundaren av WiB, Women in Business berättar om varför...

Britt-Inger Jonsson driver BitWeb24

Britt-Inger Jonsson som driver BitWeb24 bygger hemsidor. Här berättar hon om...

Matilda Lorén – en av grundarna bakom Equine Academy

Tjugosjuåriga Matilda Lorén är en av grundarna bakom Equine Academy, en...
X
X