Friday, February 23, 2024
spot_img

Utvalt:

Britt-Inger Jonsson driver BitWeb24

Britt-Inger Jonsson som driver BitWeb24 bygger hemsidor. Här berättar...

Matilda Lorén – en av grundarna bakom Equine Academy

Tjugosjuåriga Matilda Lorén är en av grundarna bakom Equine...

Therese Olsson VD för Venture Cup Sverige.

Therese Olsson, är VD för Venture Cup Sverige. Det...
HemNyheter8 av 10 väljer...

8 av 10 väljer aktiebolag

8-av-10-valjer-aktiebolag-konvertUnder årets första månad minskade nyföretagandet med 1, 8 procent jämfört med samma period året innan. Siffrorna för tre av bolagsformerna enskild näringsidkare, handelsbolag och kommanditbolag har gått kraftigt nedåt, medan aktiebolagen ökat med 7,4 procent.
Därmed står de nu för 5 756 av 7 235 nystartade företag i januari.

En fördel med aktiebolag är att ägarna är skyddade från personlig konkurs, eftersom det i denna bolagsform finns en tydlig gräns mellan företag och ägare. En annan fördel med aktiebolag är hur den inte är begränsad till att startas av en person, som vid enskild näringsidkare. Att aktiebolag kräver startkapital gynnar dock enskild näringsidkare som form, som både är enklare och billigare att starta.

Siffrorna kommer från Nyföretagarbarometern, som är ett samarbete mellan NyföretagarCentrum och Bolagsverket. I statistiken syns även att under januari minskade nyföretagandet i 13 av landets 21 län. Största minskning hade Värmlands län, med minus 24,6 procent och Västmanlands län med minus 19,5 procent. Mest ökade företagandet i Gotlands län, plus 51,9 procent och i Uppsala län, som hade en ökning på 34,7 procent.

- A word from our sponsors -

Most Popular

More from Author

Britt-Inger Jonsson driver BitWeb24

Britt-Inger Jonsson som driver BitWeb24 bygger hemsidor. Här berättar hon om...

Matilda Lorén – en av grundarna bakom Equine Academy

Tjugosjuåriga Matilda Lorén är en av grundarna bakom Equine Academy, en...

Therese Olsson VD för Venture Cup Sverige.

Therese Olsson, är VD för Venture Cup Sverige. Det är en ideell...

Linn Mayer grundare av Klinikum

Linn Mayer driver ett företag inom sjukvård och hälsa som heter...
X
X