Wednesday, September 27, 2023
spot_img

Utvalt:

Gokind grundare Gustaf Anselmsson

Gokind grundades av två kognitionsvetare från Linköpings Universitet, Hjalmar...

Att lyckas med ett företag idag är verkligen ingen enmansgrej.

Sponsrat inlägg i samarbete med verksamt.se Att våga be om...

Mikael Holmberg – hans framgångsresa inom e-handel startade redan 1995

Norrköpingföretaget Packoplock levererar emballage till företag och har vuxit...
HemEventStartUp BarUnionen på StartUp Bar...

Unionen på StartUp Bar Almedalen

Under Almedalsveckan i Visby kommer Unionen Egenföretagare att gästa Starta & Driva Företags populära entreprenörsmingel StartUp Bar på onsdagen den 1 juli och torsdagen den 2 juli, och kommer även att hålla en presentation kl. 17:15 under torsdagens StartUp Bar. Starta & Driva Företag-redaktionen är glada att kunna ha med Unionen Egenföretagare på StartUp Bar, och bjuder även in alla läsare till festligheterna. 

Plats: +621+57+Visby/@57.6393098,18.2926075,17z/data=!4m2!3m1!1s0x46f7aed5f124c32b:0x658e06eb9fb0f2ec?hl=sv” target=”_blank”>Donnerska Husets Trädgård Visby
Datum: 1 och 2 juli
Tid: kl 15:00–18:00
Välkommen!
OSA HÄR!

Under hela Almedalsveckan kommer Unionen även att hålla en rad olika föreläsningar och seminarier om arbetsmarknaden i Sverige.

På måndagen den 29 juni kommer bland annat vår tidigare statsminister Fredrik Reinfeldt att medverka vid seminariet ”Märket håller måttet – industriavtalet inför avtalsrörelsen 2016” där de största frågorna inför avtalsrörelsen 2016 kommer att diskuteras.

På tisdagen den 30 juni kommer Unionens vice ordförande Peter Hellberg att få sällskap av bland annat Per Schlingmann ochNyamko Sabuni i en diskussion om hur vi når ett jämställt arbetsliv. Senare samma dag kommer Unionens förbundsordförande Cecilia Fahlberg, Skanskas diversity manager Pia Höök och entreprenören Rodrigo Garay, med flera, att diskutera framtidens mångfaldsarbete.

På onsdagen den 1 juli hålls seminariet ”Unionen presenterar Flexpension – för ett långt och hållbart arbetsliv”, som handlar om på vilka sätt Sverige kan gynnas av ett mer flexibelt pensionssystem. Senare samma dag är det dags för seminariet ”Den digitala strukturomvandlingen”, där representanter från Unionen, Almega, PWC och Statsrådsberedningen tar upp utmaningarna som digitaliseringen skapar för stora yrkesgrupper på svensk arbetsmarknad och hur de här utmaningarna bäst kan mötas.

Starta & Driva Företag-redaktionen är dock allra mest intresserad av föreläsningen ”Entreprenören, politikern och arbetsmarknadens parter – vad händer om de byter plats?” som kommer att hållas på fredagen den 3 juli kl. 10:30 i Dagens Industris tält på Donners plats 2. Där kommer Unionens chefsekonom Lars Jagrén, Almegas vd Jonas Milton, NyföretagarCentrums vd Harry Goldman, Folkpartiets ekonomisk-politiske talesperson Erik Ullenhag, Magnus Kihlström från Make my day samt Unionens 2:e vice ordförande Martin Linder att diskutera hur vi får fler personer att vilja och våga starta egna företag.

Mer information om Unionens föreläsningar och aktiviteter under Almedalsveckan finns HÄR
Mer information om ”Entreprenören, politikern och arbetsmarknadens parter – vad händer om de byter plats?” hittar du HÄR

- A word from our sponsors -

Most Popular

More from Author

Gokind grundare Gustaf Anselmsson

Gokind grundades av två kognitionsvetare från Linköpings Universitet, Hjalmar Norell och...

Att lyckas med ett företag idag är verkligen ingen enmansgrej.

Sponsrat inlägg i samarbete med verksamt.se Att våga be om hjälp kan...

Mikael Holmberg – hans framgångsresa inom e-handel startade redan 1995

Norrköpingföretaget Packoplock levererar emballage till företag och har vuxit 185 månader...

Malte Andersson driver podden Nyfiken

Malte Andersson driver podden Nyfiken där han har intervjuad ett antal...
X
X